Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

Esquerra Republicana denuncia a Madrid que la Guàrdia Civil d’Inca agredeix catalanoparlants

Esquerra Republicana 13-Jul-2012

Divendres, 13 de juliol de 2012
Esquerra Republicana denuncia a Madrid que la Guàrdia Civil d’Inca agredeix catalanoparlants

Avui matí el grup d’Esquerra Republicana ha formulat una bateria de preguntes parlamentàries al Govern de l’Estat en motiu de les detencions , vexacions i agressions sofertes per Jordi Alegre i Enric Alcover a la Delegació de la Guàrdia Civil d’Inca pel sols fet d’utilitzar la llengua catalana.

Les preguntes formulades narren que els dos ciutadans en moments dirents dels darrers mesos foren detinguts, denunciats i vesxats després d’haver intentat tramitar una denúncia en llengua catalana. En el cas d’Enric Alcover fou agredit a la cara per part d’un guardia per no haver volgut cridar “Viva el Rey”.

Esquerra ha formunlat al Govern Espanyol les següents preguntes:

- Té coneixement el Govern que en el Corté de la Guardia Civil d’Inca s’agredeix de manera sistemàtica a catalanoparlants pel simple fet de ser-ho?

- Quines messures pensa prendre el govern davant aquests fets? Pensa obrir una investigació?

- Actua la Guàrdia Civil a Balears en base a la paciència de Delegat de Govern, José Maria Rodríguez, o ho fa d’acord amb l’ordenament jurídic?

El president d’Esquerra Republicana a Mallorca Joan Lladó ha declarat al respecte que “la repressió cap als mallorquins està creixent de manera exponecial. L’Estat no ens accepta com a iguals. Ens usurpa els recursos i preten anorrear la nostra identitat. I ho fan de cada pic d’una forma més transparent i clara. És per això que cada cop hem de dir de manera més nítida que volem la independència. Aquestes agressions són un argument més dels que fonamenten els nostres desitjos”.
Esquerra Republicana

Origen


http://www.esquerra.cat/actualitat/esque...

Més sobre Imposició del castellà/francès (165)