└rea de normalitzaciˇ lingŘÝstica de l'Ajuntament d'Alc˙dia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

Iniciativa conjunta per la normalitzaciˇ del valenciÓ

Vilaweb 15-Nov-2012

Dijous 15.11.2012 17:42

Iniciativa conjunta per la normalitzaciˇ del valenciÓ

De la Coordinadora pel ValenciÓ, l'IEVA i el Casal Jaume I

Xarxes socials
Envia l'article
Imprimeix l'article
Converteix a PDF

Sota el lema 'Pel valenciÓ, acitva't' han comenšat a treballar conjuntament la Coordinadora de la Vall d'Albaida per la defensa i ˙s del ValenciÓ, l'Institut d'Estudis de la Vall d'Albaida i el Casal Jaume I de la Vall d'Albaida-ACPV en un projecte de promociˇ i normalitzaciˇ de l'˙s del valenciÓ des de l'assertivitat i l'acciˇ positiva. La campanya treballarÓ quatre Ómbits per analitzar-ne la situaciˇ actual, fixar-ne els avanšos que hi haja hagut, i marcar lÝnies per a incrementar l'˙s de l'idioma en tots quatre.

Un dels Ómbits a tractar Ús el dels mitjans de comunicaciˇ: quina llengua utilitzen i amb quina qualitat si fan ˙s del valenciÓ. En aquest cas, es convidarÓ professionals i representants d'alguns mitjans per a parlar-ne, entre els quals hi haurÓ el director de VilaWeb, Vicent Partal.

La m˙sica Ús un espai comunicatiu que, darrerament, ha crescut molt en valenciÓ. TambÚ a la Vall d'Albaida on a hores d'ara hi ha molts grups i cantants que s'expressen en la nostra llengua. Aquest Ómbit tambÚ es tractarÓ amb la intenciˇ de posar en contacte inciatives que ja existeixen i crear un espai que les canalitze i promocione.

Els altres dos espais comunicatius tenen ja propostes concretes. D'una banda l'espai d'˙s social, dins el qual es treballarÓ l'˙s de la llengua al comerš, des del petit comerš a la gran superfÝcie, passant per les botigues on-line. Aquesta qŘestiˇ s'abordarÓ en el curs d'activisme lingŘÝstic que farÓ el professor de psicobiologia a la Universitat de ValŔncia, Ferran Suay, coautor del llibre 'Sortir de l'armari lingŘÝstic'. El curs s'impartirÓ dissabte 15 de desembre al Casal Jaume I.

El mˇn de l'escola no queda fora del projecte. Per aix˛ la campanya farÓ reunions informatives sobre els models de Projectes LingŘÝstics de Centres per a ajudar a elaborar-los de manera que asseguren l'aprenentatge de les dues llengŘes oficials i d'una tercera, per˛ sense que en cap cas es margine ni l'ensenyament ni l'aprenentatge en valenciÓ. La primera de les reunons serÓ dimecres 21 de novembre, a les sis de la vesprada, a l'IES Pou Clar d'Ontinyent, amb la participaciˇ de Tudi Torrˇ, membre de la Unitat per l'Ensenyament MultilingŘe de la Universitat d'Alacant i inspectora d'educaciˇ, i Vicent Moreno, president d'Escola Valenciana.
Vilaweb

Origen


http://www.vilaweb.cat/noticia/4055951/2...

MÚs sobre Accions de reclamaciˇ de l'˙s de la llengua (213)