Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

L'editorial de l'Espill, des de València, a favor de la independència de Catalunya

Vilaweb 23-Nov-2012

Divendres 23.11.2012 19:24

L'editorial de l'Espill, des de València, a favor de la independència de Catalunya

Xarxes socials
Envia l'article
Imprimeix l'article
Converteix a PDF

La revista valenciana l'Espill publica en el seu darrer número un editorial (pdf) a favor del procés cap a la independència de Catalunya, del qual diu que 'ara va de debò' i ha desballestat el sistema polític espanyol. Heus ací un fragment de l'editorial:

'Ara va de debò. La pluja intermitent de desqualificacions i agressivitat verbal s’ha transformat en un xàfec violent, que inclou tota mena d’amenaces de caràcter polític, legal o fins i tot coercitiu. Hom invoca la llei i la Constitució com a tòtems insuperables, tot oblidant que les lleis polítiques són fruit de pactes i, al capdavall, l'expressió de relacions de forca que poden canviar en funció de les realitats històriques […]. Sembla que la lo`gica democràtica, que implica l’acceptació de la voluntat popular, no acaba de ser assimilada per la mentalitat hispànica dominant.'

L'editorial també tracta les relacions d'una Catalunya independent amb la resta de territoris del país i advoca per enfortir-les.

'En aquest camí ha de comptar amb el respecte dels demòcrates. Des de la perspectiva valenciana i balear, caldria apuntar, de tota manera, que convé repensar el futur dels lligams de llengua i cultura. Uns lligams profunds que no haurien de veure’s afectats pels canvis en les formes polítiques. Perquè són un fet històric i un fet viu i cal confiar que en el futur noves configuracions polítiques sabran potenciar-los, com seria lògic en benefici, si més no, de les possibilitats de supervivència i desplegament de la cultura i la llengua que compartim'.
Vilaweb

Origen


http://www.vilaweb.cat/noticia/4058233/2...

Més sobre Revistes (395)