Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

Google Maps permet que els usuaris corregeixin errors de toponímia

Vilaweb 11-Dec-2012

Dimarts 11.12.2012 06:00

Google Maps permet que els usuaris corregeixin errors de toponímia

Actualitza els mapes d'Andorra i de l'estat espanyol amb el projecte Ground Truth

Xarxes socials
Envia l'article
Imprimeix l'article
Converteix a PDF

Google Maps va ser objecte de polèmica fa un any quan va fer desaparèixer el català del servei. Després de queixes i d'una campanya demanant a l'empresa que rectifiqués, va recuperar la llengua catalana, però oblidà el País Valencià i les Illes. La toponímia catalana s'ha anat restablint de mica en mica i ara ja apareix gairebé tota en català. D’ara endavant, si hom hi troba cap error pot comunicar-ho a través del projecte Ground Truth, nascut el 2008 i que ara s'aplica a l'estat espanyol i a Andorra.

Amb la finalitat de millorar la informació, Google Maps ha activat un servei que permet d'informar de qualsevol error que s’hi trobi. Ara ha actualitzat els mapes d'uns quants estats europeus. Concretament, d'Andorra, l'estat espanyol, Bulgària, Estònia, Gibraltar, Hongria, Letònia, Lituània, Eslovàquia i Eslovènia.

Es tracta d'una iniciativa que recull dades 'd'alta qualitat de fonts autoritzades de tot el món', hi aplica una combinació d'algorismes, més dades suplementàries (satèl·lits, antenes i imatges de Street View), i també hi afegeix les col·laboracions ciutadanes. D'aquesta manera, espera actualitzar els mapes del seu servei afegint-hi tota mena d'informació, com ara senderes, línies de tren, línies de construcció, límits dels parcs, campus universitaris, etc.

'Quan noteu res al mapa que requereixi que es canviï, contacteu amb nosaltres', explica al bloc. Per fer-ho, només cal pitjar la icona que apareix a baix a la dreta, on diu 'Informar d'un problema'. A partir d'aquí, Google Maps diu que farà els canvis adequats, en qüestió de minuts o d’hores. Un cop fet el canvi, n'informarà a l'usuari que ho hagi notificat a través d'un correu electrònic.
Vilaweb

Origen


http://www.vilaweb.cat/noticia/4063728/2...

Més sobre Onomàstica (Toponímia, Antroponímia) (119)