Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

Aquest divendres s'estrenen en català 'El Hòbbit: un viatge inesperat' i 'El bosc' amb guió d'Alfred Sánchez Piñol

Generalitat de Catalunya 13-Dec-2012


13-12-2012 14.06
Aquest divendres s'estrenen en català 'El Hòbbit: un viatge inesperat' i 'El bosc' amb guió d'Alfred Sánchez Piñol

Demà divendres, 14 de desembre, s’estrenen en català els films El Hòbbit: un viatge inesperat i El bosc.

El Hòbbit: un viatge inesperat
El film dirigit per Peter Jackson, amb guió de Peter Jackson, Fran Walsh, Guillermo del Toro i Philippa Boyens s'estrena amb 34 còpies en català. El film ha estat doblat amb el suport del Departament de Cultura, a través de la Direcció General de Política Lingüística.

El Hòbbit: un viatge inesperat és la primera part de l’adaptació de l’obra El Hòbbit, de JR Tolkien. Aquesta és la primera obra situada en l’univers mitològic de Tolkien que torna a aparèixer en l’obra El Senyor dels anells.

El Hòbbit Bilbo Saquet ha de fer un llarg viatge a la Muntanya Solitària acompanyant 13 nans que volen recuperar el seu tresor, custodiat pel drac Smaug.

La pel·lícula es podrà veure en 3D a Cinesa Diagonal Mar, Cinesa Diagonal, Cinesa Heron City (Barcelona); Yelmo Abrera (Abrera); Yelmo Baricentro (Barberà del Vallès); Full HD (Cornellà de Llobregat); Cinesa Mataró Parc (Mataró); Cinesa Sant Cugat, Yelmo Sant Cugat (Sant Cugat del Vallès); Cinesa Parc Vallès (Terrassa).

També es projectarà en format digital 2 D a les sales: Cinesa Diagonal Mar; Cinesa Diagonal; Cinesa Heron City; Cines Las Arenas; Yelmo Abrera (Abrera); Yelmo Baricentro (Barberà del Vallès); Full HD (Cornellà de Llobregat); Ocine Girona (Girona); Cinesa Mataró Parc (Mataró); Cinesa Sant Cugat, Yelmo Sant Cugat (Sant Cugat del Vallès); Cinema City (Santa Coloma de Gramenet); Ocine Les Gavarres (Tarragona); Cinesa Parc Vallès (Terrassa) i Sucre (Vic).

En format 35 mm es projectarà a: Lauren Gracia (Barcelona); Cinemes JCA Alpicat (Alpicat); Multicinemes.Figueres (Figueres); Cinema Albéniz (Girona); Multicinemes.Olot (Olot); Cinema Imperial (Sabadell); Cinebox Espai Gironès (Salt) i Cinemes JCAValls (Valls).

Podeu trobar materials de les estrenes en alta definició a:
http://www.gencat.cat/llengua/descarrega/descarrega/index.htm

Més informació i sales d’estrena:
www.facebook.com/cinemaencatala

El Bosc

El bosc s'estrena amb 26 còpies en català. La pel·lícula està dirigida per Óscar Aibar amb guió d’Alfred Sánchez Piñol i interpretada per Àlex Brendemühl, Tom Sizemore, Pere Ponce i Maria Molins. El film compta amb el suport del Departament de Cultura a través de l’Institut Català de les Empreses Culturals.

Una família del Matarranya amaga un secret ancestral: prop del mas on viuen es poden veure, dues nits a l’any, unes llums misterioses que apareixen enmig del bosc i que interpreten com la porta a un altre món.

La pel·lícula es podrà veure en català a Gran Sarrià; Bosque; Palau Balaña; Heron City, Diagonal Mar, Comedia, Verdi, Lauren Horta, Icària (Barcelona); Megacine Badalona (Badalona); Cinemes Figueres (Figueres); Filmax Gran Via (L’Hospitalet de Llobregat); Full HD (Cornella); Bages (Manresa); Multicines Olot (Olot); Nou (Vic); Catalunya (Berga); Majestic (Tàrrega); Parc Vallès (Terrassa); Funatic, Lauren Lleida, (Lleida); JCA Valls (Valls); Albéniz (Girona); Lauren (Blanes); Lauren Viladecans (Viladecans); Lauren Reus (Reus); Lauren Garraf (Vilanova i la Geltrú); Ocine Platja d’Aro (Platja d’Aro). Al cinemes Icària de Barcelona el film es projectarà en versió original subtitulada a l’espanyol.

Podeu accedir als materials des de:
http://www.faustoproducciones.com/cat/

Més informació i sales d’estrena:
www.facebook.com/cinemaencatala

Departament/s
Cultura

Generalitat de Catalunya

Origen


http://premsa.gencat.cat/pres_fsvp/AppJa...

Més sobre Cinema en català (247)