Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

Tiana acollirà el primer festival de novel·la negra catalana

Diari Ara - EFE 17-Dec-2012

ARA Llegim

Tiana acollirà el primer festival de novel·la negra catalana

La cita serà els propers 25 i 26 de gener i comptarà amb la participació d'escriptors com Lluís Llort i els principals divulgadors del gènere negre en català, Àlex Martín i Jordi Canal
ARA / EFE

Barcelona | Actualitzada el 17/12/2012 11:44

L'estiu és una bona època per matar La novel·la negra és un dels gèneres més populars XAVIER BERTRAL

Els escriptors Lluís Llort i Àlex Martín són dos dels escriptors que ja han confirmat la seva participació a 'Tiana Negra', el primer festival de novel·la negra catalana, que se celebrarà els pròxims dies 25 i 26 de gener en aquesta població del Maresme. El director del festival, el també escriptor Sebastià Bennassar, vol amb l'esdeveniment "prestigiar" la literatura negra que es fa en català i donar-li un espai en el qual poder debatre.
Segons informa aquest dilluns en un comunicat, "és molt important que s'organitzin festivals culturals, sobretot literaris, a tot Catalunya amb la intenció de crear una xarxa estable i vertebradora, en la qual els municipis haurien de tenir un paper molt destacat".
Durant els dos dies que durin les jornades, s'oferiran una desena d'activitats relacionades amb el gènere, com una trobada entre lectors i autors o una tertúlia sobre les col·leccions de novel·la negra en català amb Jordi Canal, Àlex Martín i Jordi Rourera.
"Tiana Negra" se celebrarà pocs dies abans del BCNegra, i els seus organitzadors volen convertir-se en "pòrtic" del ja tradicional festival barceloní.
El festival del Maresme, que compta amb la col·laboració de diferents editorials com Meteora, té l'objectiu de consolidar-se com a referent de la literatura negra catalana.
Diari Ara - EFE

Origen


http://www.ara.cat/llegim/Tiana-Novel-la...

Més sobre Jornades, congressos, exposicions, seminaris (418)