Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

EU reclama a Interior que la Guàrdia Civil tinga com a preceptiu el coneixement de les llengües cooficials

La Veu del País Valencià 5-Gen-2013

Dissabte, 5 de gener a les 00:00h Cultura

Estatal
EU reclama a Interior que la Guàrdia Civil tinga com a preceptiu el coneixement de les llengües cooficials
Ricardo Sixto qualifica de “vergonyós” l’incident patit per un veí d’Almenara a qui un guàrdia civil li demanà que parlarà “en espanyol”
Dolent Fluix Bo Molt bo Fabulós (1 vot)

El diputat d’EUPV-Els Verds al Congrés dels Diputats, Ricardo Sixto, ha presentat una bateria de preguntes en el Congrés dels Diputats, en les què sol·licita al Ministeri de l’Interior “informació completa i detallada sobre el nivell de coneixement d’idiomes i llengües cooficials de la Guàrdia Civil i també de la Policia Nacional.

Ricardo Sixto
© EUPV
URL curta

Etiquetes
Llengua

RedactaVeu /Madrid

"És intolerable que, com hem vist en aquest cas d’Almenara, agents de la Benemèrita no entenguen la llengua de la comunitat on estat destinats. Exigim que açò no sols no torne a ocórrer, sinó que el ministeri obligue als agents que tinguen coneixement d’aquestes llengües, per a, com a mínim, poder entendre als ciutadans que lliurement i amb tots els seus drets, s’expressen en aquestes”, manifesta Sixto.

El parlamentari demana conèixer quins recursos té la Guàrdia Civil i Policia Nacional per fer efectiu l’ensenyament de les llengües cooficials de l’Estat als seus agents. “Volem saber si es realitzen cursets, si hi ha proves a tal efecte, incentius, si ha convenis entre CCAA i Ministeri per afavorir l’ensenyament de les llengües, etc.; el que siga per a que els cossos de la Guàrdia Civil i el de la Policia Nacional siguen coneixedors de la riquesa lingüística de l’Estat”, precisa.

Sixto considera que és “injustificable que ocórreguen coses com el que li ha passat al veí d’Almenara. Com a mínim, els agents han de poder entendre la llengua pròpia d’on han estat destinats”. A més, el parlamentari insisteix: “i seria important que els agents també conegueren altres idiomes, donada la incidència turística d’Espanya”.
La Veu del País Valencià

Origen


http://www.laveupv.com/noticia/112/eu-re...

Més sobre Imposició del castellà/francès (165)