Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

Mirmanda presenta a Perpinyà “Els Pieds-noirs catalans. Una qüestió de país”

Diari El Punt Avui. Perpinyà 30-Gen-2013

Mirmanda presenta a Perpinyà “Els Pieds-noirs catalans. Una qüestió de país”
30/01/13 09:23 - perpinyà - Redacció
Notícies de ...

Perpinyà

La revista Mirmanda presenta a Perpinyà del darrer número de la revista amb el tema “Els Pieds-noirs catalans. Una qüestió de país”. L'acte tindrà lloc dijous 31 de gener a les 18.15h a la Casa de la Generalitat al número 1 delcarrer de la Fusteria.

Mirmanda fa un balanç i un estat de la qüestió mig segle després de l'independència d'Algèria i de l'èxode d'una part dels seus habitants. La revista intenta analitzar d'un punt de vista sociocultural l'instal·lació a la França metropolitana, sobretot al Mediterrani i a Còrsega. La catalanitat d'un gran nombre d'aquests Potes negres és un altre dels elements estudiats, al voltant d'Albert Camus i les seves arrels mallorquines, com també els repatriats d'origens valencians, empordanesos o rossellonesos.

La revista presenta tot un seguit de textos i imatges que fan de Catalunya Nord una especial terra d'acollida per aquesta població, en la qual llengua, gastronomia i cultura són uns elements comuns. Han participat en aquest número, entre molts altres, Joan-Daniel Bezsonoff,Xavier Serra, Gregory Tuban, Joan-Lluís Mas, Alícia Marquès, Joan-Francesc Castex-Ey i Eric Forcada.

Al mateix acte es presentarà un documental sobre el mateix tema dirigit pel periodista Juli Esteve, amb el títol “Algèria, el meu país. Història i memòria de l'emigració valenciana a Orà i Alger”.

D'aquesta manera, Mirmanda ha mirat de fer la volta a un fenomen humà i cultural, més enllà del polític, que va portar milers de persones des del Mediterrani català meridional i central fins a les costes africanes, per (re)tornar a un Mediterrani septentrional.
Darrera actualització ( Dimecres, 30 de gener del 2013 09:23 )
Diari El Punt Avui. Perpinyà

Origen


http://www.elpuntavui.cat/noticia/articl...

Més sobre Revistes (395)