Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

Tres encerts del cardenal Martínez Sistach

Tribuna 25-Gen-2013


Divendres, 25 de gener del 2013 | 16:56
Crònica � Afers religiosos
Tres encerts del cardenal Martínez Sistach
Tres, Encerts, Cardenal, Lluís Martínez Sistach, Religió, Ramon Ollé Ribalta, Immersió Lingüística, El Pregó

El cardenal Lluís Martínez Sistach, arquebisbe de Barcelona, ha tingut tres encerts en aquests darrers dies. El primer és relatat per El Pregó, publicació quinquenal eclesial d'informació i opinió.
El cardenal Martínez Sistach.

L'esmentada publicació ha col·locat el cardenal en el quadre d'honor per la seva piulada en defensa de la immersió lingüística. "El nostre model educatiu –son paraules de Martínez Sistach- evita la segregació escolar, afavoreix la cohesió social i assoleix bon coneixement del català i del castellà".

El segon encert és el dinar que Sistach ha mantingut amb uns quaranta periodistes amb motiu de la festa de Sant Francesc de Sales, patró dels periodistes. Hi assistiren professionals que es dediquen a informació de caràcter religiós o no. Aquesta apertura informativa es deu, en bona part, al nou delegat Ramon Ollé Ribalta, casat i pare de família. Home, també, de gestió industrial i empresarial en universitats i empreses dels Estats Units i Suïssa. Persona de gran agilitat mental, Ollé es prepara per a rebre l'ordenació com a diaca permanent.
Ser atacats, amb agror i mentides, per aquesta gent, és un honor. Significa que es va pel bon camí"
El cardenal va agrair als mitjans de comunicació la seva col·laboració en divulgar la "bona notícia de l'Església i la tasca eclesial a favor dels més desafavorits, especialment en aquest temps de crisi". "Necessitem la vostra tasca – va afegir – per comunicar encara millor el paper de l'Església en la nostra societat, compromesa a construir-la més justa i humana. Necessitem la vostra col·laboració per fer arribar l'anunci de l'Evangeli, a tanta gent que cerca un sentit a la seva vida".

Un tercer encert. Martínez Sistach continua essent atacat per mitjans anònims que es presenten com cristians però que utilitzen i manipulen la fe cristiana per fer una política reaccionaria. Ser atacats, amb agror i mentides, per aquesta gent, és un honor. Significa que es va pel bon camí.

Tribuna

Origen


http://www.tribuna.cat/cronica/afers-rel...

Més sobre Església Catòlica (79)