Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

L'Ovidi, vist per Antoni Miró, 10 anys després

Diari Avui - Ester Pinter. VALÈNCIA 10-Mar-2005

Una exposició retrata les expressives posades en escena del desaparegut cantautor alcoià
L'Ovidi, vist per Antoni Miró, 10 anys després
Ester Pinter
VALÈNCIA

A vui es compleixen deu anys de la mort d'Ovidi Montllor. Per commemorar-ho, l'artista i amic del cantautor Antoni Miró li ha dedicat una exposició i la Universitat d'Alacant ha preparat actes.

L'expressió del rostre, la manera d'aixecar les celles, el somriure, el moviment compassat dels seus braços i mans... en definitiva, els gestos de l'Ovidi Montllor eren ingredients fonamentals de la seva posada en escena. Ara, deu anys després de la seva mort, l'artista alcoià Antoni Miró ha recuperat aquelles instantànies i fent ús de les noves tecnologies les ha transformades en obres d'art que des d'ahir es poden veure en una exposició al Centre-Casal Ovidi Montllor d'Alcoi titulada A l'Ovidi d'Antoni Miró.
Vestit, com sempre, de negre, es pot veure un Ovidi amb els braços oberts interpretant Cançó de les balances, mostrant tots els seus dits mentre interpreta Va com va, amb la cara trasbalsada cantant Carta a casa, o en actitud desafiant en entonar Perquè vull. En total, s'exhibeixen 20 gravats digitals i vuit pintures d'acrílic sobre llenç fetes el 2004 i un quadre i quatre dibuixos del 1995. Paral·lelament a aquesta mostra, se n'estan exposant dues més de molt semblants fetes per Miró a Vilafranca del Penedès i a la Universitat d'Alacant.
Sobre Antoni Miró, el músic Miquel Pujadó afirma al catàleg de l'exposició que és "un artista integral i agosarat". "Un home convençut que les recerques més avantguardistes no són incompatibles amb el sentiment de pertinença a una terra que voldrien deixar sense nom, a una llengua amenaçada que alguns voldrien fragmentada i folkloritzada, subsidiària, inútil". La inauguració de la mostra, que va ser presentada ahir per l'escriptor i professor alcoià Jordi Botella, va comptar amb un concert del cantautor també alcoià Jordi Gil.
Es tracta de la primera de les nombroses exposicions que s'inauguraran al llarg del 2005 a Alcoi per commemorar el desè aniversari de la mort del cantautor i actor dins del que s'ha anomenat l'Any Ovidi. Una comissió formada per diferents associacions de la societat civil d'Alcoi ha organitzat tots els actes previstos per a l'Any Ovidi, després que l'Ajuntament governat pel Partit Popular es va desvincular de la celebració adduint que deu anys eren pocs per retre-li homenatge.
D'altra banda, el record de la Universitat d'Alacant a Ovidi Montllor es va iniciar ahir amb una representació dramatitzada d'alguns dels seus textos, continua avui amb una xerrada del músic i amic d'Ovidi Miquel Pujadó i es reprendrà al novembre amb unes jornades d'estudi i anàlisi de la vida i obra de l'artista alcoià.
Diari Avui - Ester Pinter. VALÈNCIA

Origen


http://www.avui.com/cgi-bin/resultat?htt...

Més sobre 10è aniversari de la mort de n'Ovidi montllor (8)