Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

Nova veu a Europa a favor del dret a decidir català

Nació Digital - ACN 18-Mar-2013

ACN | Actualitzat el 18/03/2013 a les 09:06h
Nova veu a Europa a favor del dret a decidir català
La vicepresidenta de l'Eurocambra Isabelle Durant creu que els catalans han de poder votar
Isabelle Durant, videpresidenta del Parlament europeu Foto: Albert Segura.

"Els catalans són els que han de decidir si fer un referèndum", sentencia una de les videpresidentes del Parlament Europeu, Isabelle Durant, que anuncia també que votarà a favor de l'ús del català a l'Eurocambra perquè "és important que els catalans puguin explicar-se en la seva llengua al Parlament Europeu".

"Cal donar suport i animar les regions que fan un esforç per mantenir serveis públics de qualitat". Així s'expressa aquesta política belga del grup d'Els Verds, qui defensa rebaixar la pressió fiscal a les comunitats autònomes que presten més serveis amb l'objectiu de "repartir l'esforç per penalitzar el menys possible els ciutadans més fràgils".

Durant, belga francòfona i del grup dels Verds-Aliança Lliure Europea, veu "indispensable" el diàleg entre Catalunya i Espanya i subratlla que la identitat i l'autonomia són "qüestions molt importants i serioses i no es poden negar". La vicepresidenta del Parlament Europeu declina posicionar-se sobre el cas català i admet que "són els catalans els que han de decidir si fer un referèndum". "Com a europea no puc dir què ha de fer el govern de Catalunya", expressa l'eurodiputada verda, que es mostra predisposada al respecte de la "identitat i la llengua".

Isabelle Durant troba inadmissible que serveis com l'educació o la sanitat es vegin ressentits per les mesures d'austeritat i alerta que, si es segueix per aquest camí, el remei de la crisi aconseguirà "agreujar la malaltia" i, fins i tot "matar el malalt". Durant es mostra a favor de depurar les finances públiques, però repartint els esforços d'una manera racional entre les administracions, de manera que no es castiguin les autonomies que, com Catalunya, presten bona part dels serveis bàsics.

La vicepresidenta del Parlament Europeu -una de les 14 persones que tenen aquest càrrec- dóna suport a que es pugui parlar català a l'Eurocambra. En aquest sentit, anuncia que votarà a favor de fer servir la llengua catalana en cas que finalment el president del parlament comunitari, Martin Schulz, porti a la mesa del Parlament la qüestió.

Nació Digital - ACN

Origen


http://www.naciodigital.cat/noticia/5286...

Més sobre Oficialitat del català a Europa (Constitució Europea) (688)