Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

Música i reflexió en la divuitena Macromona de Monòver

Vilaweb 30-Mar-2013Dissabte 30.03.2013 06:00

Música i reflexió en la divuitena Macromona de Monòver

Xarxes socials
Envia l'article
Imprimeix l'article
Converteix a PDF

'Al camp de Monòver, a l’extrem meridional del País Valencià, allà on la terra batega amb cor d’argila roja i alça braços de sarments, nasqué divuit anys enrere la Macromona de Monòver, una trobada amb denominació d’origen del nacionalisme cultural i polític valencià.' Així es presenta la Macromona, un aplec que es fa coincidir amb Pasqua i que inclou festa, debat i reflexió sobre el territori, la política lingüística i de partits, la cultura popular i la música feta al país.

Organitzada inicialment pel PSAN a la Solana i al Fondo de Monòver, la Macromona és impulsada ara pel Casal Jaume I de Monòver, el Casal Jaume I d'Elx, Joves d'Elx per la Llengua, el Casal Jaume I de Crevillent i el Casal Popular Tio Cuc d'Alacant.

Enguany es fa els dies 30 i 31 de març i 1 d'abril a la Casa de la Natura de les Cases del Senyor (Vinalopó Mitjà), amb tota mena d'activitats: una visita guiada al parc natural de les Tres Fonts (el Pinós); la projecció i presentació del documental 'El valencià d'Alacant: una història amagada'; el debat-col·loqui 'Fer país des dels ajuntaments' amb David Navarro (Bloc), Daniel Galvany (ERPV), Bernabé Aldeguer (EUPV) i Aure Silvestre (CUP), i la projecció del documental 'Operació Garzón' d'Eduard Miquel Costa, amb la participació de Joan Durà, encausat el 1992.

En l'apartat musical, la Macromona ha convidat Som i Serem i Inèrcia. També hi haurà els cants improvisats amb el Diluvi i les gloses de Carles Belda, a més d'un taller de danses tradicionals dels Països Catalans.
Vilaweb

Origen


http://www.vilaweb.cat/noticia/4099484/2...

Més sobre Jornades, congressos, exposicions, seminaris (418)