Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

L'agressió policíaca a Miquel Gironès arriba al congrés espanyol

Vilaweb 29-Abr-2013

Dilluns 29.04.2013 06:00

L'agressió policíaca a Miquel Gironès arriba al congrés espanyol

Compromís i EUPV preguntaran avui al ministre d'interior sobre l'agressió rebuda pel músic

Xarxes socials
Envia l'article
Imprimeix l'article
Converteix a PDF

L'agressió al músic d'Obrint Pas Miquel Gironès per part de dos agents de policia, denunciada el mes passat, ha suscitat tot de reaccions de solidaritat. Abans-d'ahir els diputats Joan Baldoví (Compromís) i Ricardo Sixto (EUPV) van afanyar-se a expressar el suport al músic i van anunciar que els seus grups presentaran avui preguntes al congrés espanyol i demanarien la compareixença del ministre d'Interior espanyol.

Sixto, per exemple, després de denunciar els fets va explicar que avui registraria a Madrid una llista de preguntes i sol·licitaria la compareixença del ministre Jorge Fernández Díaz, per a exigir-li que adoptés mesures exemplars i immediates: 'Al marge del procés judicial penal que s'obri amb la denúncia d'en Miquel, exigim una recerca interna en la policia per a aclarir els fets i depurar les responsabilitats disciplinàries, començant per apartar cautelarment de les seues funcions els dos policies que van tenir un comportament tan execrable.'

A més de Compromís i EUPV, Joves Socialistes del País Valencià també van demanar dissabte que els agents fossin sancionats o expulsats. En una piulada a Twitter deien: 'Denunciem l'agressió policial a Miquel Gironès per haver parlat en valencià. Demanem sanció/expulsió dels agents.'

Paral·lelament, Escola Valenciana es va solidaritzar amb Gironès i li va expressar tot el suport arran de l'agressió lingüística. I Acció Cultural (ACPV) va exigir a la delegació de govern espanyol que identifiqués i sancionés els dos policies culpables i que garantís que la policia acatés l’ordenament jurídic i les lleis vigents. L'entitat va posar a disposició del músic el seu servei jurídic, perquè considera inadmissible que casos com aquests continuïn passant.

Miquel Gironès va agrair al seu compte de Twitter totes les mostres de suport rebudes:

Moltes gràcies a totes i tots pel suport. Recordem que el meu cas és un més dels que passen a casa nostra. No més agressions a la llengua.

— Miquel Girones(@miquelgirones) 27 d’abril de 2013Notícia relacionada:

Un policia a Miquel Gironès (Obrint Pas): 'Que em parles en espanyol, collons!'
Vilaweb

Origen


http://www.vilaweb.cat/noticia/4109998/2...

Més sobre Insults/agressions per parlar català, insults per ser catalans (104)