Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

L'oposició no renuncia al nom de País Valencià

Diari El Punt Avui - Tere Rodríguez. València 16-Mai-2013

L'oposició no renuncia al nom de País Valencià
Qüestionen la validesa normativa de la proposta del PP valencià, que veta el terme en les iniciatives de les Corts
16/05/13 02:00 - valència - Tere Rodríguez
[Web de NNGG del PP valència amb la campanya “Les coses pel seu nom”. Foto: EL PUNT AVUI.]
Web de NNGG del PP valència amb la campanya “Les coses pel seu nom”. Foto: EL PUNT AVUI.
1

L'aprovació de la proposició no de llei, a proposta del PP valencià, que prohibeix tota iniciativa parlamentària que no respecte la denominació estatutària “Comunitat Valenciana” no tindrà a priori cap repercussió pràctica en el funcionament de les Corts. Així ho asseguren els diputats de l'oposició que ahir es en van fer càrrec d'argumentar el rebuig a una proposta que va convertir el corònim País Valencià en tendència a les xarxes socials.

“La fórmula utilitzada pels populars ja ens indica que és una declaració d'intencions, no té rang normatiu, no afecta el reglament de les Corts i, per tant, la seua validesa legal és més que qüestionable”, assevera Josep M. Pañella, del grup Compromís, coalició que va tractar d'introduir una esmena perquè s'accepte indistintament l'ús de les tres denominacions que consten a l'Estatut: Regne de València, País Valencià i Comunitat Valenciana. Pañella recorda que han sigut nombroses les ocasions en què la mesa de les Corts ha rebutjat iniciatives que incloïen el terme País Valencià i que la justícia s'ha pronunciat en cinc ocasions contra el corró que el PP imposa gràcies a la seua majoria absoluta. La qüestió no s'ha plantejat encara al si del grup, però Pañella assenyala que continuaran actuant en aquesta qüestió tal com ho han fet fins ara.

En el mateix sentit s'expressa el diputat socialista Rafael Rubio, que qualifica la proposta de “ridícula”. “Prohibiran que utilitzem la capçalera dels nostres documents com a Partit Socialista del País Valencià?”, indica. El parlamentari també qüestiona la legalitat de la proposició en considerar que atempta contra algunes lleis i que, si es negara a admetre iniciatives per la qüestió de la denominació, “podria incórrer en un delicte de prevaricació”. Des d'EUPV també van manifestar la voluntat de continuar presentant iniciatives amb un terme que recull el preàmbul de l'Estatut. “No renunciarem a utilitzar el terme”, rebla Lluís Torró.

LA FRASE
Som la Comunitat Valenciana, el nostre idioma és el valencià i la nostra bandera és la reial senyera tricolor
Rafael Maluenda
Diputat del PP valencià
NNGG vol que es desterre el corònim del nomenclàtor

NNGG del PPCV s'ha afegit a la proposta no de llei del grup parlamentari que prohibeix el terme País Valencià en les iniciatives de la cambra i ha llançat la campanya Les coses pel seu nom perquè es retire el corònim que encara mantenen als seus nomenclàtors nombroses poblacions del territori valencià. Segons expliquen, es tracta d'un “reconeixement explícit de la paranoia dels Països Catalans”. Pel president de NNGG, Juan Carlos Caballero, “no té sentit que, 30 anys després de l'aprovació de l'Estatut, continue havent als nostres municipis carrers i places que responguen a altres denominacions que no són les que recull l'Estatut o que són històriques”.

Caballero també va instar les universitats públiques valencianes, institucions que sovint utilitzen la denominació prohibida, a deixar d'utilitzar el terme. “No poden romandre com a illes que se salten l'Estatut i la realitat del poble valencià dient-li País Valencià amb l'excusa de l'autonomia universitària. Una cosa és l'autonomia universitària i una altra ben diferent és la manipulació i tergiversació de la realitat”.
Darrera actualització ( Dijous, 16 de maig del 2013 02:00 )
Diari El Punt Avui - Tere Rodríguez. València

Origen


http://www.elpuntavui.cat/noticia/articl...

Més sobre Onomàstica (Toponímia, Antroponímia) (119)