└rea de normalitzaciˇ lingŘÝstica de l'Ajuntament d'Alc˙dia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

Espanya cobrarÓ a Catalunya el cost d'escolaritzar en castellÓ en centres privats

El Singular Digital 17-Mai-2013

PolÝtica
17/05/2013
Llengua
Espanya cobrarÓ a Catalunya el cost d'escolaritzar en castellÓ en centres privats
El govern espanyol aprova la llei Wert que vol imposar el castellÓ a l'escola catalana
Albert Ribas
El consell de ministres ha aprovat avui la llei orgÓnica de Millora de la Qualitat Educativa (LOMCE), coneguda com a llei Wert, que estableix que el ministeri d'Educaciˇ avanšarÓ del cost de l'escolaritzaciˇ en centres privats per a les famÝlies a Catalunya que vulguin que els seus fills siguin escolaritzats en castellÓ. Per˛ desprÚs, el govern espanyol ho traurÓ de les transferŔncies auton˛miques que li corresponen a la Generalitat, amb la qual cosa obligarÓ Catalunya a sufragar aquesta divisiˇ dels escolars.

Aquesta imposiciˇ del castellÓ a les autonomies busca, segons apunten fonts del ministeri, "garantir l'˙s del castellÓ com a llengua vehicular a l'escola". L'anterior mecanisme fixat pel departament de JosÚ Ignacio Wert va ser rebutjat pel Consell d'Estat, encara que el seu dictamen no Ús vinculant.

El ministeri d'Educaciˇ ha decidit tambÚ que els alumnes puguin estudiar l'assignatura de Religiˇ i la seva alternativa, que fins ara eren excloents. Sobre el finanšament de la reforma educativa, Wert confia a captar ajudes del Fons Social Europeu per cobrir fins la meitat de la despesa que el govern espanyol tÚ previst realitzar per implantar la llei.


El Singular Digital

Origen


http://www.elsingulardigital.cat/cat/not...

MÚs sobre PolÝtica LingŘÝstica Estat espanyol (1236)