Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

Lluís-Anton Baulenas i Jordi Pàmias a l'examen de català

Nació Digital - ACN 11-Jun-2013

Lluís-Anton Baulenas i Jordi Pàmias a l'examen de català
Els estudiants han optat majoritàriament pel primer text en la segona rova de la selectivitat
Redacció/ACN | Actualitzat el 11/06/2013 a les 17:01h
Arxivat a: Societat, Jordi Pàmias, Lluís-Anton Baulenas, Selectivitat
Alumnes esperant per entrar a fer el primer examen de selectivitat, aquest dimarts a la facultat de Dret de la UdG Foto: ACN

Després del primer examen de les Proves d'Accés a la Universitat (PAU), el de Llengua Castellana i Literatura , ha tocat el torn de la prova de Llengua Catalana i Literatura, on els estudiants s'han topat amb un fragment de la novel·la 'La Felicitat', de Lluís-Anton Baulenas, i l'assaig 'Ciència i poesia', de Jordi Pàmias.

En aquest control els estudiants han escollit majoritàriament l'opció 'A' perquè la 'B', de Pàmias, intimidava massa amb l'anàlisi d'aquest autor sobre el poema 'De rerum natura', de Lucreci. Amb aquests ja són dos els obstacles que han superat els aspirants a universitaris. A la una han començat el darrer del matí, que en funció de la seva modalitat serà de Disseny, Matemàtiques Aplicades a les ciències socials o Ciències de la terra i del medi ambient. Els alumnes no s'han mostrat massa convençuts com altres anys quan se'ls ha preguntat sobre quin dels dos controls, el de català o el de castellà, els havia semblat més senzill. On sí han estat unànimes és en assenyalar quina opció de l'examen de Llengua Catalana i Literatura han escollit, la primera, l''A'.

A més, en les dues opcions de l'examen de llengua i literatura catalana també s'han demanat als alumnes resums de dos contes de Víctor Català inclosos a 'Drames rurals'. I també en les dues opcions s'ha preguntat per 'Laura a la ciutat dels sants', de Miquel Llor.

Un total de 30.250 estudiants s'examinen entre dimarts i dijous de les proves d'accés a la universitat. Les PAU es divideixen en dos fases, una general amb cinc exàmens obligatoris i una d'específica, que és voluntària tant per als que han cursat Batxillerat com per als que provenen de cicles formatius. Els estudiants coneixeran les notes a partir del 28 de juny a Internet i l'1 de juliol als seus centres.
Nació Digital - ACN

Origen


http://www.naciodigital.cat/noticia/5587...

Més sobre Llengua i ensenyament (312)