Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

'Que respectin la teva llengua i no t'acusin de terrorista'

Diari de Balears - Antoni Agüera 19-Jun-2013

Cultura | Cinema
'Que respectin la teva llengua i no t'acusin de terrorista'
Can Alcover acull avui a les 20 hores un cinefòrum amb la pel·lícula 'Fènix 11-23'
A.A. | 19/06/2013 | Vistes: 47 vegades

Puntuada amb 0 estrelles de 5
Puntua-la amb 1 estrelles
Puntua-la amb 2 estrelles
Puntua-la amb 3 estrelles
Puntua-la amb 4 estrelles
Puntua-la amb 5 estrelles

Els dos directors presentaren la cinta, al costat d'Èric Bertran. Foto: Arxiu.

El juny de 2011, Can Alcover acollí la presentació a Mallorca de la cinta Fènix 11-23. Dos anys més tard d'aquella estrena, el film dirigit a mitges entre Joel Joan i Sergi Lara torna a ocupar aquest espai de la capital balear, ara prenent tot el protagonisme com a estrella d'un cinefòrum, organitzat per la coalició Més per Palma, en què es pretén analitzar el plantejament de la pel·lícula, i vincular-ho amb la repressió policial ocorreguda els darrers anys al nostre territori.

La pel·lícula explica la història d'Èric Bertran, un jove de 14 anys que el 2004 va enviar missatges anònims a algunes marques de pes, demanant que retolessin els seus productes en català o els enviaria 'l'Exèrcit del Fènix'.

Bertran va recollir aquest curiós projecte, inspirat en un llibre de Harry Potter, a una pàgina web i les suposades "amenaces" amb les quals es defensava la llengua catalana obtingueren una resposta segurament fora mesura: una nit, trenta guàrdies civils de la brigada antiterrorista de Madrid van irrompre a casa seva, acusant-lo de terrorista informàtic.

"La pel·lícula posa el dit a la ferida: que respectin la teva llengua i no t'acusin de terrorista pel fet de defensar-la", explicaven els seus autors al primer contacte amb el públic mallorquí.

Avui serà el coordinador de l'Obra Cultural, Tomeu Martí, qui aprofundirà en alguns aspectes de la repressió policial i dels casos de discriminació contra els drets lingüístics que s'han esdevingut últimament a les Illes. Tot, a partir de les 20 hores a Can Alcover.
Diari de Balears - Antoni Agüera

Origen


http://dbalears.cat/actualitat/cultura/-...

Més sobre Cinema català (233)