Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

S'ha mort el poeta mallorquí Jaume Pomar

Vilaweb 12-Jul-2013

Divendres 12.07.2013 09:01

S'ha mort el poeta mallorquí Jaume Pomar

Fou un dels principals estudiosos de l'obra de Llorenç Villalonga

Xarxes socials
Envia l'article
Imprimeix l'article
Converteix a PDF

El poeta, periodista i crític literari Jaume Pomar, de setanta anys, es va morir ahir a Palma per causa d'un càncer que patia. Pomar va dur a terme una intensa activitat periodística i literària; entre el 1965 i el 1968 va dirigir la col·lecció de poesia 'La Sínia', juntament amb Guillem Frontera, i fou un dels principals dinamitzadors de la cultura i la llengua a les Illes. Ha estat un dels estudiosos més destacats de l'obra de Llorenç Villalonga, de qui va traduir obres a l'espanyol, de la mateixa manera que va fer amb Bartomeu Rosselló-Pòrcel i Josep Maria Llompart.

Pomar estudià periodisme, però va acabar treballant en l'administració, com a bibliotecari i documentalista de la Casa Museu Llorenç Villalonga de Binissalem. Era membre de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana i del PEN català, i fou col·laborador de les revistes Randa, Revista de Catalunya i Lluc i del Diari de Balears.


Més informació:

Plagueta de Bord (Bloc de Biel Mesquida): Mor el poeta Jaume Pomar

Literatura catalana moderna - Illes (Bloc de Miquel López Crespí): Ha mort Jaume Pomar, un dels millors poetes mallorquins del segle XX
Vilaweb

Origen


http://www.vilaweb.cat/noticia/4133374/2...

Més sobre Escriptors i editors (482)

Destacats