Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

EUPV afirma que la reducció de membres de l’AVL és un “atemptat a la pluralitat

La Veu del País Valencià 13-Jul-2013

Dissabte, 13 de juliol a les 00:00h Cultura

País Valencià
EUPV afirma que la reducció de membres de l’AVL és un “atemptat a la pluralitat”
Torró adverteix que eliminar el requisit de la formació i el prestigi acadèmic “és obrir la porta a posicions acientífiques”
Comentaris 3 comentaris
Dolent Fluix Bo Molt bo Fabulós (1 vot)

Membres de l'AVL.
URL curta

Notícies relacionades

28.01.2013. No a la reducció del Consell Valencià de Cultura i l’Acadèmia Valenciana de la Llengua

Etiquetes
AVL, EUPV, Llengua, Lluís Torró

RedactaVeu / València.

El portaveu adjunt d’EUPV, Lluís Torró, ha acusat el PP “d’extralimitar-se” en la seua reforma de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua. “La proposta va més enllà de la reducció del nombre d'acadèmics. Si la reducció ja era problemàtica per la seua inamovibilitat, encara ho és més quan el que pretén el PP és substituir la llei per una nova. Les tres modificacions que pretén imposar el PP són directament inadmissibles”.

“La reducció del nombre a la meitat és exagerada, no suposa cap estalvi econòmic important i atempta la pluralitat de criteris que hauria de tenir una institució d'aquest tipus”, segons el diputat Lluís Torró. Esquerra Unida exigeix que es descarte d’immediat aquesta reducció.

Torró ha afegit que les altres dues modificacions de l’AVL són “intolerables”. Eliminar el requisit de la formació i el prestigi acadèmics és obrir la porta a les posicions acientífiques. I en la mateixa línia es troba l'eliminació del dictamen sobre la unitat de la llengua del preàmbul. És una picada d'ull al ‘secessionisme blaver’, que exigim que el PP rectifique per atendre les recomanacions contundents i assenyades del CJC, el CES i la mateixa AVL”, reclama.

El parlamentari d’Esquerra Unida afirma: “esperem que el PSPV no dubte a rebutjar el projecte. El NO d'EUPV està assegurat amb aquestes condicions. Si el PP buscava consens ha agafat el camí que més l'allunya de l'acord”.

Torró recrimina els populars: “ressuscitar la ‘Batalla de València’ amb un interès exclusivament partidista i de generar una cortina de fum és d'una irresponsabilitat majúscula. Fabra faria bé de pensar-s'ho dues vegades i rectificar, perquè va camí de ser no sols el president que va heretar l'atur i la corrupció i no va saber donar-li cap solució, sinó el que va crear noves fractures en una societat valenciana empobrida i cabrejada”.

La Veu del País Valencià

Origen


http://www.laveupv.com/noticia/3512/eupv...

Més sobre Acadèmia Valenciana de la Llengua (154)