Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

'Vaig patir un tracte vexatori per haver parlat en valencià'

Vilaweb 22-Ago-2013Dijous 22.08.2013 14:36

'Vaig patir un tracte vexatori per haver parlat en valencià'

Un funcionari de la Generalitat pateix un nou cas de discriminació lingüística per part d'un policia al País Valencià

Xarxes socials
Envia l'article
Imprimeix l'article
Converteix a PDF

Josep Vidal, funcionari de la Generalitat, va sortir de la ciutat admnistrativa Nou d'Octubre per esmorzar ahir a mitjan matí i fou víctima d'un nou cas de discriminació per haver parlat en català a un agent de policia. 'Un policia nacional em va demanar que m'identifiqués i vaig quedar molt sobtat. No sabia gaire bé què volia i li ho vaig preguntar. Em va contestar: 'No haig de donar-te'n explicacions i parla'm en castellà per educació', ha explicat a VilaWeb.

A partir d'aquí, Vidal assegura que les formes del policia espanyol van ser molt violentes: 'Vaig patir un tracte vexatori i òbviament ho atribuïsc al fet d'haver-li parlat en català perquè després ho va repetir diverses vegades'.

'Després va venir un company seu i es va suavitzar, tot i que el primer agent li va explicar que li havia parlat en valencià i va dir que "què m'havia cregut''', continua explicant Vidal. 'T'agarren amb traïdoria perquè el carrer on jo era era molt estret i no en tinc testimonis.'

Vidal, com a funcionari, és del parer que aquesta actitud no és pròpia d'un treballador públic i recalca que 'aquest cos policial ja ha protagonitzat diversos episodis semblants al País Valencià i és inadmissible'.

De moment no vol denunciar el cas perquè primer vol rebre una resposta de la carta que ha enviat al ministeri de l'Interior en què explica què va passar i demana que 'es depuren responsabilitats per aquest agent'. Vidal assegura que més endavant prendrà d'altres vies. La coalició Compromís ja li ha oferit suport legal.

Precisament a principi del mes d'agost com a mínim dos joves van patir discriminacions també per emprar el català al festival de música Arenal Sound de Burriana.
Vilaweb

Origen


http://www.vilaweb.cat/noticia/4139943/2...

Més sobre Discriminació lingüística (411)