Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

Cultura algueresa a la UCE

El Singular Digital - Mar Sabé 21-Ago-2013

Cultura
21/08/2013
Cultura algueresa a la UCE
Una mostra de cuina i la presentació d’un llibre de rondalles acosten l’Alguer als assistents a la Universitat Catalana d’Estiu
Mar Sabé
Prada de Conflent, a la Catalunya Nord, és seu aquests dies de la Universitat Catalana d’Estiu (UCE), que ahir va viure un dels esdeveniments culturals que estaven programats. En aquest cas, els assistents van poder gaudir d’un pessic de la cultura algueresa.

Una mostra de cuina típica de l’Alguer, una regió de Sardenya on s’hi parla un dialecte del català, i una presentació d’un llibre de rondalles van ser els actes principals d’ahir, dins la Jornada dedicada a l’Alguer d’aquesta edició de la UCE.

El llibre presentat s’anomena “Rondalles te llig” (Rondalles et llegeixo), i és el resultat d’un projecte de promoció de la lectura organitzat per l’Obra Cultural de l’Alguer i l’escola d’alguerès “Pasqual Scanu”, i coordinat per Claudia Soggiu. Aquest projecte estava destinat a un grup d’escoles, biblioteques, llibreries i associacions culturals de Sardenya i consistia en posar a disposició dels alumnes tres rondalles en alguerès perquè els nens hi treballessin.

El resultat final d’aquest projecte ha portat a la publicació del llibre que s’ha presentat a la UCE, en el qual s’hi troben les rondalles “La corroga i lo matxoni”, “La fada que era més forta de l’orco” i “La principessa de la mel”, il·lustrades pels mateixos alumnes.
El Singular Digital - Mar Sabé

Origen


http://www.elsingulardigital.cat/cat/not...

Més sobre Alguer (61)