Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

La mostra 'Imitador del foc' s'aproxima a la figura de Bartomeu Rosselló-Pòrcel

Diari de Balears - R.D. 5-Set-2013

ActualitatbulletCultura
La mostra 'Imitador del foc' s'aproxima a la figura de Bartomeu Rosselló-Pòrcel
R.D. | 05 setembre 2013 Vistes: 10 vegades

Puntuada amb 0 estrelles de 5
Puntua-la amb 1 estrelles
Puntua-la amb 2 estrelles
Puntua-la amb 3 estrelles
Puntua-la amb 4 estrelles
Puntua-la amb 5 estrelles

Opina
#RossellóPòrcel#ImitadordelFoc
690
A principis d'agost s'organitzà un recital poètic al Puig de Sant Pere per a recordar el poeta palmesà el dia que hauria complert els cent anys.
03-08-2013
| I. Humet.
Print Más grande Más grande
0 0 0

Aquest dijous, 5 de setembre, a les 19 hores es durà a terme a la sala d’exposicions de la Misericòrdia de Palma l'obertura de l'exposició sota el títol Imitador del foc, organitzada conjuntament per la Universitat de les Illes Balears i el Consell de Mallorca en motiu del centenari del naixement de l'escriptor Bartomeu Rosselló-Pòrcel.

La mostra repassa la curta però intensa vida del poeta mallorquí, que, tot i viure només 24 anys, deixà una bona quantitat de versos per a la història de la literatura catalana.

L’exposició fa èmfasi en diversos aspectes de la vida de Rosselló, centrant-se sobretot en la seva etapa a la Residència d’Estudiants de Catalunya (1930-1937), en la intensa i polèmica amistat que sorgeix entre ell i Salvador Espriu i en la seva fulminant mort, afectat de tuberculosi.

A l'acte d'inauguració hi intervindran el vicepresident de Cultura, Patrimoni i Esports del Consell, Joan Rotger, i la vicerectora de Cultura, Projecció Social i Seus Universitàries, la doctora Maria Antònia Fornés.

Més activitats
Amb relació amb el centenari de l'escriptor palmesà s'han organitzat alguns actes més. En primer lloc, el dimarts 10 de setembre, la sala d'exposicions de la Misericòrdia rebrà el recital «Els poetes mallorquins reciten Bartomeu Rosselló-Pòrcel, Marià Villangómez i Salvador Espriu», a partir de les 19.30 hores.

Seguidament, el dilluns, 21 d’octubre s'imparteix la conferència «Actualitat de Bartomeu Rosselló-Pòrcel», a càrrec de Joan Mas i Vives, catedràtic del Departament de Filologia Catalana i Lingüística General, crític literari i escriptor. Serà a les 19 hores a la sala multiusos de la primera planta de la Misericòrdia.

Finalment el dilluns 28 d’octubre se celebrarà la conferència «Rosselló-Pòrcel: La pedra llençada a l’estany», a càrrec de Josep Lluís Aguiló Veny, poeta. Aquesta activitat és programada per a les 19 hores a la sala multiusos de la primera planta de la Misericòrdia.
Diari de Balears - R.D.

Origen


http://dbalears.cat/actualitat/cultura/m...

Més sobre Escriptors i editors (482)

Destacats