Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

Una eina virtual per aprendre català

Diari El Punt Avui - P. Lanao/ M. Torns. Girona 14-Set-2013

Una eina virtual per aprendre català
S'iniciarà a l'octubre a Palafrugell amb 45 alumnes
Es prioritzarà l'aprenentatge oral a través del vocabulari
14/09/13 02:00 - girona - P. Lanao/ M. Torns
[Rosa M. Falgàs, Miquel Batllori, M. Dolors Reig i Núria Aupí Foto: CARITAS.]
Rosa M. Falgàs, Miquel Batllori, M. Dolors Reig i Núria Aupí Foto: CARITAS.
1
Canals relacionats

Canal: Amb cor i dignitat

El 6 de setembre passat es va presentar el mòdul oral Viure i treballar en el país d'acollida, una eina virtual que pretén facilitar l'aprenentatge del català als nouvinguts. Les entitats Acefir, Unescogi i Càritas s'han unit per tirar endavant aquesta eina que s'utilitzarà als Tallers d'Acollida Lingüística i Cultural (TALC), que Càritas du a terme a divuit poblacions.

“Amb l'experiència en l'elaboració de material d'alfabetització per a adults, per part d'Acefir, i els anys de funcionament dels serveis dels TALC de Càritas –comenta Martí Batllori, secretari general de Càritas Diocesana de Girona,– hem vist que a les persones que han arribat al nostre país, faci molt o poc temps, i no coneixen la nostra llengua, o fins i tot són analfabetes en la seva pròpia llengua, els és més propici iniciar l'aprenentatge del català de forma oral, és a dir, aprenent el vocabulari per poder-se expressar correctament.” Martí Batllori destaca la importància del treball en xarxa que les entitats fan per al foment de la llengua catalana, reforçant l'acolliment i la cohesió social amb noves i innovadores idees. “Aquesta innovació com a element clau –assenyala– és fruit de pensar d'una manera diferent davant la disminució de recursos utilitzant les noves tecnologies.”

Un total de 45 alumnes seran els primers a provar aquesta nova eina en el mòdul oral, que es començarà a Palafrugell al mes d'octubre. La idea és que, després d'aquesta primera prova pilot, la nova metodologia s'estengui als tallers que Càritas durà a terme arreu de la demarcació. El curs passat, aquests tallers van arribar a atendre un miler de persones a través de la tasca de 140 voluntaris.
Darrera actualització ( Dissabte, 14 de setembre del 2013 02:00 )
Publicat a

El Punt Avui. Comarques Gironines 14-09-2013 Pàgina 41


Diari El Punt Avui - P. Lanao/ M. Torns. Girona

Origen


http://www.elpuntavui.cat/noticia/articl...

Més sobre Llengua i ensenyament (312)