Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

Agadir ret homenatge al cinema català

Vilaweb 23-Set-2013

Dilluns 23.09.2013 06:00

Agadir ret homenatge al cinema català

Sis films del país es projecten aquesta setmana al Festival Internacional Issni Ourgh del Film Amazic

Xarxes socials
Envia l'article
Imprimeix l'article
Converteix a PDF

'Pa negre', 'Fènix 1123', 'Els nens salvatges', 'Enxaneta', 'Raval, Raval' i 'Soufian: el nen que volia volar' són els sis films catalans que es projecten aquesta setmana a la ciutat amaziga d'Agadir. I és que el cinema català és el convidat d’honor del setè Festival Internacional Issni Ourgh del Film Amazic. Si l'any passat el festival va homenatjar el cinema tuareg, enguany l'Associació Issni Ourgh ha optat pel nostre: 'Els amazics i els catalans pertanyen tots dos a l'espai mediterrani i han marcat profundament la història i la identitat de la regió. A més, tots dos pateixen des de fa decennis les conseqüències d’un llarg procés de construcció dels estats nació a les dues ribes de la Mediterrània: Espanya al nord i el Marroc al sud.'

Els promotors afegeixen: 'Convidar els catalans també és veure l’amaziguitat d'una altra manera, per la via de l’experiència d’un poble veí amb una situació tan semblant com diferent.' I recorden 'el suport que els catalans sempre han expressat pel combat amazic, des de les universitats, centres d'estudi i activitats associatives'.

A banda la projecció dels sis films representatius del cinema català, el festival també ha preparat un programa de conferències sobre la cultura catalana i tallers especialitzats.

El Festival Internacional Issni Ourgh del Film Amazic, que enguany té lloc del 23 al 28 de setembre, es proposa des de fa set anys utilitzar el cinema per a 'desmarginalitzar' la cultura amaziga. Pels organitzadors, es tracta de valoritzar els actors del cinema amazic i de fer-ne conèixer els films al públic local i internacional.
Vilaweb

Origen


http://www.vilaweb.cat/noticia/4145006/2...

Més sobre Cinema català (233)