Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

#Bibliorevistes, un cicle per redescobrir les publicacions en català

Núvol - Laura Basagaña. Barcelona. 27-Set-2013


#Bibliorevistes, un cicle per redescobrir les publicacions en català
Laura Basagaña. Barcelona.
/ 27.09.2013

L’octubre comença carregat d’activitats interessants en les biblioteques catalanes per commemorar el trentè aniversari de l’associació d’editors de revistes en català. L’Associació de Publicacions Periòdiques en Català (APPEC) ha preparat un cicle de conferències i col·loquis amb la col·laboració del Servei de Biblioteques de la Generalitat, que tindrà lloc a les biblioteques de tot el país.Jordi Puntí | © Stefanie Kremser

Realitat i ficció en el procés creatiu de l’escriptura

Jordi Puntí serà el dia 3 d’octubre a les set de la tarda a Manresa, a la Biblioteca de l’Ateneu de les Bases, per participar en una conferència-col·loqui que ha organitzat la revista L’Avenç. Els vincles creatius entre realitat i ficció en el camp de la creació literària marcaran el punt de partida en aquesta conversa sobre el fet d’escriure a partir del passat. L’autor de Els castellans i Maletes perdudes conversarà amb els assistents sobre com els records i etapes autobiogràfiques influeixen en el procés creatiu i s’entrellacen amb la ficció.

El periodisme avui

Els lletraferits lleidatans podran gaudir de la conferència de Vicent Sanchís ‘Periodisme en temps de crisi’, que la revista El Temps ha programat per al dia 4 d’octubre a la Biblioteca Pública de Lleida, a les set de la tarda. Com afronten els diaris, revistes i editors els temps convulsos que ens ha tocat viure? Com canvia la figura del periodista i la gestió de la informació? De quina manera afecta això als lectors i lectores en català? De tot això en parlarà el director del setmanari El Temps.

Poblet: història i contemporaneïtat

La Biblioteca Central d’Igualada acollirà el dia 9 d’octubre a les set de la tarda les reflexions compilades en el dossier ‘Poblet, la història i l’actualitat’ de la revista Serra d’Or. Un passeig per l’arquitectura cistercenca, la història d’un dels monuments monàstics més importants d’Europa, un repàs per l’art, la cultura i les activitats que duu a terme el monestir en l’actualitat.

Espriu revisitat per 14 músics contemporanis

Meritxell Gené | Foto: Xavier Cols.

El disc Celebració de la roda del temps (EDR discos, 2013) és una bona oportunitat per escoltar els poemes de Salvador Espriu musicats per 14 artistes contemporanis. Hi participen Coriolà (Cançó de la plenitud del matí), Bikimel (Cançó de capvespre), Joan Colomo (Cançó de la vinguda de la tarda), Joana Serrat (Cançó de la mort callada), Isaac Ulam (Cançó d’albada), Anita Miltoff (Per ser cantada en la meva nit), Patch (Cançó de la mort a l’alba), Estúpida Erikah (Cançó del pas de la tarda), Meritxell Gené (Just abans de laudes), Empty Cage (Cançó del triomf de la nit), Rosa Luxemburg (Cançó de la mort resplendent), Narcís Perich (Cançó del matí encalmat) i Miquel Gil (Inici de càntic en el temple). A més, el disc conté un bonus track de amb el poema “He mirat aquesta terra” musicat per VerdCel.

L’àlbum parteix del disc que Raimon va presentar l’any 1966 Cançons de la roda del temps on musicava 12 poemes espriuans. I ara, la revista Enderrock ha volgut actualitzar aquestes versions musicades, transportant-les a les sonoritats d’avui.

Celebració de la roda del temps basteix una porta sonora per acostar-se als versos del poeta de Sinera des de la cançó d’autor, el pop, l’electrònica o el rock. La presentació d’aquest cedé publicat per la revista de música Enderrock es farà el proper dia 29 d’octubre a les set de la tarda a la Biblioteca Montserrat Roig de Martorelles.

Premi per a les fotos dels esdeveniments de les #bibliorevistes

I tots aquells fotògrafs i amants de les aplicacions mòbils de fotografia i disseny podran documentar les activitats de les #bibliorevistes penjant una foto d’algun dels esdeveniments a les xarxes socials amb el hashtag #bibliorevistes. El premi? Un 2×1 en les subscripcions de les revistes de l’APPEC: dos subscripcions al preu d’una.
Núvol - Laura Basagaña. Barcelona.

Origen


http://www.nuvol.com/noticies/bibliorevi...

Més sobre Revistes (395)