Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

UPyD: «La diversitat d'idiomes podria ser una font de pobresa»

Nació Digital - Bernat Ferrer. Barcelona 4-Oct-2013

UPyD: «La diversitat d'idiomes podria ser una font de pobresa»
Es vanta d'haver endurit la llei Wert: "Hem guanyat el debat"
Emfasitza que el castellà "el parlen més de 450 milions de persones" i que els nacionalismes volen "l'autarquia i l'aïllament"
B.F. | Actualitzat el 04/10/2013 a les 11:05h
Arxivat a: Política, LOMCE, llei Wert, unionisme, UPyD
Rosa Díez, durant una roda de premsa a la seu d'UPyD. Foto: Europa Press.

El partit de Rosa Díez, UPyD, es mostra eufòric amb l'acord aconseguit amb el PP perquè el castellà sigui vehicular a totes les escoles d'Espanya . Des del seu punt de vista, l'afirmació genèrica que diu que "l'existència de diverses llengües constitueix una riquesa per a un país" és del tot incorrecta. "Aquesta diversitat d'idiomes també podria ser una font de pobresa", assegura en un comunicat oficial al seu web, en què es vanta d'haver endurit la llei Wert: "El 2012 vam perdre la votació, però un any després ha quedat clar que hem guanyat el debat."

"UPyD ha aconseguit que la LOMCE reconegui l'obligatorietat que el castellà sigui escollit com a llengua vehicular en qualsevol punt d'Espanya", assegura el partit magenta, que veu com a positiu que el Tribunal Constitucional espanyol (TC) hagi avalat que el català deixi de ser obligatori per ser funcionari a les Illes. "Si la pluralitat de llengües és un bé per al nostre país, ho és sobretot perquè també existeix una llengua comuna en què tots puguem entendre'ns", assegura.

I, poc després, insisteix en la mateixa idea: "Si la diversitat idiomàtica és una riquesa, no ho és menys l'existència d'una llengua comuna per a tothom, entesa i parlada." I s'exclama: "Sorprèn tant l'escàs prestigi que té a Espanya el castellà i la voluntat d'alguns d'eradicar-lo dels seus territoris."

UPyD, exhibint múscul, emfasitza que el castellà "és una llengua que parlen més de 450 milions de persones a tot el món", fet que creu que "obre algunes portes laborals", i acusa els "nacionalistes" de voler privar als estudiants de Catalunya d'aquestes oportunitats. De fet, el partit de Rosa Díez no dubta en acusar els nacionalistes de "marginar" el castellà a l'escola, com a "pas previ a la desaparició", "una cosa que només pot interessar als que són presoners de prejudicis ideològics que ja van quedar desacreditats fa molt de temps. L'ideal nacionalista passa per l'autarquia i l'aïllament".
Nació Digital - Bernat Ferrer. Barcelona

Origen


http://www.naciodigital.cat/noticia/6013...

Més sobre Política Lingüística Estat espanyol (1236)