Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

'Tots volem el millor per a ella'

El Singular Digital - Lluís Goñalons 24-Oct-2013

Cinema
24/10/2013
cinema
'Tots volem el millor per a ella' aterra en català
Mar Coll i Valentina Viso coguionitzen la vida d'una dona que arrel d'un accident queda orfe de tots els referents i interessos previs
Lluís Goñalons


'Tots volem el millor per a ella' és l'estrena familiar i en català d'aquest cap de setmana. És el segon llargmetratge de la directora Mar Coll, qui ha trenat al costat de Valentina Viso els diàlegs d'aquest nou film. Juntes i a quatre mans descriuen la vida d'una adulta que veu truncada la seva vida arran d'un accident. 'Tots volem el millor per a ella' capitalitza l'atenció de la cartellera en català d'aquesta setmana.

Orfe de referents i desmemoriada. És l'estat de la Geni després de patir un greu accident de trànsit del qual trigarà un any a refer-se. Aquest dany fortuït marcarà un cop d'efecte a la vida de la protagonista. Un punt de no retorn. Aquest moment d'inflexió de la trama toparà amb la mirada conservadora de la seva família, que aliens a la realitat i als nous interessos de la Geni, volen reprendre els costums que fins aleshores havien caracteritzat la Geni. Res tornarà a ser el mateix en aquest periple familiar.

La pel·lícula, lluny d'ocupar-se de si és justa o injusta la situació de la protagonista, descriu les noves dificultats del personatge i posa de relleu les contradiccions que es viuen sota el caliu del sostre familiar.

L'èxit premonitori

La directora Mar Coll, qui va passar per l'Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya (ESCAC), torna després de fer les delícies del públic amb la seva carta de presentació, 'Tres dies amb la família', mereixedora del Goya a la millor direcció novell. Ara, el públic i la crítica es deleixen per veure impresa sobre el teló el que sembla un desig premonitori per a la seva directora: 'Tots volem el millor per a ella'.
El Singular Digital - Lluís Goñalons

Origen


http://www.elsingulardigital.cat/cat/not...

Més sobre Cinema català (233)