Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

L’Acadèmia Valenciana de la Llengua reclama una reforma de la Llei d’Ús

La Veu del País Valencià 23-Nov-2013

Actualitat - Cultura
< anterior | següent >

Dissabte, 23 de novembre a les 18:00h Cultura
L’Acadèmia Valenciana de la Llengua reclama una reforma de la Llei d’Ús
Simposi commemoratiu del 30 aniversari de la promulgació de la Llei d’Ús i Ensenyament del Valencià
Comentaris Un comentari
Dolent Fluix Bo Molt bo Fabulós (1 vot)

El simposi commemoratiu del 30 aniversari de la promulgació de la Llei d’Ús i Ensenyament del Valencià, organitzat per l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, ha finalitzat hui, dissabte, reclamant una reforma de la LUEV per a adaptar-la a la societat valenciana actual amb l’objectiu d’aprofundir més en la lletra i en l’esperit de la pròpia llei.

URL curta

Notícies relacionades

23.11.2013. La LUEV o el valencià oficialitzat, per Jesús Huguet
23.11.2013. Fernando Villalonga: "La LUEV ha garantit la supervivència del valencià"
22.11.2013. Ciprià Ciscar obri el Simposi El valencià: present i futur

Etiquetes
AVL, Llei d’Ús i Ensenyament del Valencià, Llengua
RedactaVeu / València

Del debat originat al llarg de les dos jornades, el simposi ha generat altres conclusions com ara la necessitat de comptar amb mitjans de comunicació públics de qualitat i en valencià, evitar el tancament de Radiotelevisió Valenciana, augmentar els programes d’immersió i ensenyament en i del valencià, i potenciar l’ús social de la llengua en tots els àmbits.

El simposi ha analitzat la situació de l’espai comunicatiu valencià per a posar en relleu la preocupació pel futur de la llengua en els mitjans convencionals actuals, si bé les noves tecnologies, en particular internet, obrin noves vies d’expressió allunyades dels poders mediàtics, econòmics i polítics.

També la industria cultural valenciana planteja grans interrogants a curt i mig termini. Encara que sectors com l’editorial i el musical han experimentat en els últims anys un creixement en la producció en valencià, la situació en el camp del teatre i de l’audiovisual resulta molt més preocupant i incerta.

Finalment, el Simposi El Valencià: present i futur ha estat clausurat pel secretari autonòmic d’Educació i Formació, Rafael Carbonell, que ha valorat de forma positiva els trenta anys d’una llei que ha significat un avanç quantitatiu i qualitatiu del valencià en el conjunt de la societat. “Hui, el 45% de la població sap llegir en valencià i un 26% el sap escriure”.

La Veu del País Valencià

Origen


http://www.laveupv.com/noticia/6102/laca...

Més sobre Acadèmia Valenciana de la Llengua (154)