Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

El PP aprova rebaixar de 21 a 15 els membres a l'AVL

La Veu del País Valencià 26-Nov-2013

Actualitat - Política
< anterior | següent >

Dimarts, 26 de novembre a les 13:45h Política

País Valencià
El PP aprova rebaixar de 21 a 15 els membres a l'AVL
També la denominació ‘idioma valencià’. La llei no eixirà perquè necessita una majoria qualificada de Les Corts i ni el PSPV, ni Compromís ni EU li donen el seu suport
Comentaris 2 comentaris
Dolent Fluix Bo Molt bo Fabulós (2 vots)

La comissió parlamentària de Coordinació, Organització i Règim de les Institucions de la Generalitat de Les Corts ha aprovat hui, amb els únics vots del PP, reduir de 21 a 15 els membres de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL).

Fernando Giner PP.
URL curta

Notícies relacionades

31.10.2013. Anàlisi / L’exfalangista Giner, Batman i la mona de Darwin, per Francesc Viadel
23.10.2013. El PP no creu en 'pseudociències' com la filologia i reaferma el secesionisme

Etiquetes
AVL, Identitat, Llengua, PP
EFE / València

Així s'arreplegava en una de les esmenes presentades pel grup popular al projecte de llei que modifica aquesta institució, en la qual es plantejava deixar en 15 el nombre d'acadèmics, en lloc dels 11 que proposava el projecte.

El popular Fernando Giner ha explicat que el motiu d'incrementar aqueix nombre enfront del projecte del Govern de la Generalitat és garantir "en major grau l'exercici" de les funcions d'aquesta institució estatutària, així com permetre que puguen realitzar-se renovacions parcials de membres "iguals entre si".

Els grups de l'oposició s'han mostrat contraris a la reducció d'acadèmics dels 21 actuals als 15 proposats pel PP, doncs al seu judici açò no redunda en una "major eficàcia i eficiència" en el seu funcionament i l'estalvi és "irrellevant", i han acusat el PP de buscar la "demolició" de l'AVL, per haver-se convertit en una "cosa molesta".

El PP també ha aprovat l'ús de la denominació idioma valencià, i ha donat suport a quatre esmenes de l'oposició, entre altres, dues que inclouen com a incompatibilitat ser alt càrrec de la Generalitat o de l'Estat i ser membre del Consell Valencià de Cultura, del Consell Jurídic Consultiu o de la Sindicatura de Greuges.

L'oposició ha criticat la "pèrdua de temps" d'aquest debat, ja que l'aprovació d'aquesta llei necessita una majoria qualificada del ple de Les Corts i ni el PSPV, ni Compromís ni EU tenen previst donar-li suport.

La socialista Vicenta Crespo ha acusat el PP d'haver trencat "la pau social en matèria lingüística" i ha qualificat de "nyap i contrasentit" la reducció d'acadèmics, perquè el pretès estalvi es pot aconseguir "sense fer un ERO" en aquesta institució.

Lluis Torró (EU) ha qualificat el debat "d’exercici de propaganda" del PP basat en una "pretesa austeritat" i "donar ales al debat identitari de símbols", i ha acusat el PP de pretendre la "demolició de l'AVL", per haver-se convertit en una "cosa molesta".

El mateix ha plantejat Josep Maria Pañella (Compromís) per a qui és "mentida" que aquestes lleis s'emmarquen en la voluntat d'estalviar del Consell i ha afirmat que el que la societat vol és que es reduïsquen "els delinqüents i corruptes" i que "els diputats imputats se’n vagen".
La Veu del País Valencià

Origen


http://www.laveupv.com/noticia/6152/el-p...

Més sobre Acadèmia Valenciana de la Llengua (154)