Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

Joana Raspall mor als 100 anys

Tribuna 4-Dec-2013


Dimecres, 4 de desembre del 2013 | 20:08
Notícia � Cultura
Joana Raspall mor als 100 anys
Joana Raspall, Mor, Any Raspall, Carme Arenas, Cultura, Diccionaris, Compromís

La poetessa i activista cultural ha destacat per la seva tasca a favor de la llengua pròpia, sempre discreta però insistent i decidida. Raspall també ha mostrat al llarg de la seva vida el compromís de servei al país.
Joana Raspall. FOTO: Jordi Moral.

Barcelona � La poetessa, escriptora, lexicògrafa i bibliotecària Joana Raspall ha mort a Sant Feliu de Llobregat aquesta setmana als 100 anys. Decidida i ferma en la defensa del català, Raspall ha destacat per la seva aportació a la poesia catalana infantil i adulta però --també i sobretot-- per ser una obstinada activista a favor del país.

La resistència en temps de Franco, les seves col·laboracions a revistes i publicacions clandestines com Claror (de Sant Feliu de Llobregat, població de naixement de Raspall) la seva tasca a les biblioteques i la creació de tres diccionaris la consagren com un referent femení en la cultura i llengua catalanes.

Precisament enguany Raspall es trobava immersa en la celebració de l'Any Raspall, que comptava amb la presidenta del PEN Català, Carme Arenas, de comissària. L'Any Raspall va destacar-se per un acte central al juliol passat, el mateix dia del seu aniversari, i per un acte final, celebrat divendres passat a Sant Feliu de Llobregat.

La família ha demanat a les escoles de Catalunya que recordin Joana Raspall "llegint un dels seus poemes" i ha creat l'etiqueta #gràciesJoana a la xarxa social Twitter.

Tribuna

Origen


http://www.tribuna.cat/noticies/cultura/...

Més sobre Escriptors i editors (482)

Destacats