Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

Comunicat de l'APLEC ' Bon any i nova llei per l'ensenyament del català'

Vilaweb 13-Gen-2014Dilluns 13.01.2014 21:20

Comunicat de l'APLEC ' Bon any i nova llei per l'ensenyament del català'

L'APLEC (Associació per a l’Ensenyament del Català) ens ha enviat un comunicat on ens desitja 'Bon any i nova llei per l'ensenyament del català.
Dl. 13 de gener del 2014 (nit)

Xarxes socials
Envia l'article
Imprimeix l'article
Converteix a PDF

En aquest comunicat que trobareu, com sempre, íntegrament en document adjunt a la noticia (pdf bilingüe), l'APLEC a més de desitjar-nos un bon any ens diu que ' preveu que 2014 sigui un any favorable per a l’ensenyament del català. La nova llei Peillon de refundació de l’escola en particular comporta per primer cop la reconeixença explícita del bilingüisme i del dret de les famílies a l’ensenyament de les llengües regionals.'

Afirma que ' L’APLEC s’aplicarà a reforçar la seua col·laboració amb les institucions –Consell General, Regió, Vila de Perpinyà i totes les comunes nord-catalanes– que sostenen el desenvolupament de la llengua del país, per permetre d’establir amb les administracions de l’Éducation nationale tots els mitjans d’aplicar les disposicions de la nova llei segons la qual l’ensenyament de les « llengües i cultures regionals és afavorit » (art. L. 312-10 del Codi de l’education). ' i acaba assegurant que ' 2014 augura per a l’ensenyament del català i l’ensenyament bilingüe d’una nova embranzida, d’una dinàmica que acompanya clarament el sentit de la història catalana. El darrer Informe sobre la llengua catalana anuncia una progressió dels locutors al sud; ara toca als catalans del nord de contribuir a la seua renaixença.'.
Vilaweb

Origen


http://www.vilaweb.cat/noticia/4166721/2...

Més sobre Llengua i ensenyament (312)