Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

Exposició i conferència sobre el Carxe a la Casa dels Països Catalans

Vilaweb 13-Gen-2014

Dilluns 13.01.2014 20:15

Exposició i conferència sobre el Carxe a la Casa dels Països Catalans

Dl. 13 de gener del 2014 (nit)
Demà dimarts la Casa dels Països Catalans acollirà una Exposició i conferència de l'IFCT (Institut Franco-Català Transfronterer) : EL Carxe llengua i frontera a l'extrem sud dels Països Catalans ...>>

Xarxes socials
Envia l'article
Imprimeix l'article
Converteix a PDF

* L’IFCT, l’IEC (Institut d’Estudis Catalans) i l’ICRECS de la Universitat acullen aquests gener i febrer l’exposició 'El Carxe, terra de frontera ' que serà inaugurada demà dimarts a les 17h30 a la Casa dels Països Catalans, seu de la facultat de català. L’exposició és obra de la delegació de l’Institut d’Estudis Catalans d’Alacant. Presenta el cas particular d’aquesta petita regió de Múrcia on unes 600 persones practiquen i transmeten encara el català.

Situada a l’extrem sud dels Països Catalans, aqueixa regió és un poc l’equivalent de Catalunya Nord des del punt de vista de la situació de la llengua : cap reconeixença oficial ni protecció institucional, i influències diverses pel caràcter multi-fronterer dels territoris.

* També demà dimarts a les 18h el professor i lingüista valencià Brauli Montoya, de la Universitat d’Alacant, farà una conferència sobre el tema : ' La situació lingüística del Carxe, terra de frontera'. Tots els que s’interessen per la llengua catalana i els Països Catalans són convidats a la inauguració de l’exposició i a la conferència. Entrada lliure.
Vilaweb

Origen


http://www.vilaweb.cat/noticia/4166718/2...

Més sobre Jornades, congressos, exposicions, seminaris (418)