Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

Els vocabulari dels músics també en valencià

La Veu del País Valencià 30-Gen-2014

Actualitat - Cultura
< anterior | següent >

Dijous, 30 de gener a les 00:00h Cultura

País Valencià

FSMCV
Els vocabulari dels músics també en valencià
L’AVL edita el Vocabulari de la música en col·laboració amb la FSMCV i CulturArts
Comentaris Comenta-ho
Dolent Fluix Bo Molt bo Fabulós

El president de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, Ramon Ferrer, i el president de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana, Josep Francesc Almería, s’han reunit en el monestir de Sant Miquel dels Reis per a planificar accions conjuntes destinades al foment del valencià, coincidint amb la publicació del Vocabulari de la música, editat per la institució normativa en col·laboració amb la Federació i CulturArts.

El presidents de la FSMCV i l'AVL en la presentació del vocabulari.
URL curta

Etiquetes
AVL, Educació, FSMCV, Música, Valencià, Vocabulari
RedactaVeu / València

El Vocabulari de la música facilitarà i acostarà a la població en general, i als professionals de la música en particular, la terminologia valenciana pròpia d’aquesta disciplina, en paraules del president de l’AVL.

“L’objectiu de l’obra és, a més de difondre la forma valenciana d’una àmplia selecció de termes de l’àmbit musical, donar-ne una definició senzilla i intel·ligible per a tots els públics”, ha assegurat Ramon Ferrer.

Per la seua part, Josep Francesc Almería, com a president de la Federació de Societats Musical, ha agraït l’esforç i el treball de l’Acadèmia en l’edició d'aquest vocabulari, una obra que arribarà a totes les societats musicals i escoles de música repartides per tot el territori valencià, una xarxa ben consolidada i en contínua activitat que servirà de plataforma per a la seua difusió.

El Vocabulari de la música, coordinat per la Comissió de Llenguatges Específics, consta de 234 pàgines i conté, a més dels criteris d’ús, unes mil cinc-centes paraules amb les definicions corresponents, i dos apèndixs finals en els quals, partint del castellà o de l’anglés, s’obté el terme equivalent en valencià.

La presentació oficial tindrà lloc en breu i comptarà amb l’assistència d’una àmplia representació de societats musicals del País Valencià.
La Veu del País Valencià

Origen


http://www.laveupv.com/noticia/7343/els-...

Més sobre Acadèmia Valenciana de la Llengua (154)