Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

Albiol presentarà una queixa a subdelegació de Govern per impedir-li expressar-se en valencià

Esquerra Unida del País Valencià 1-Feb-2014


Albiol presentarà una queixa a subdelegació de Govern per impedir-li expressar-se en valencià

in Actualitat, Portada 1 febrer 2014
12

El guàrdia civil que la va atendre li demanà que parlara en castellàLa diputada autonòmica d’EUPV ha anunciat que presentarà una queixa davant la subdelegació de Govern de Castelló, “després de patir ahir una clara discriminació quan un agent de la Guàrdia Civil que em va atendre i a qui li vaig comunicar que anava al registre, en va dir que no m’entenia i que parlara en castellà”. La parlamentària considera que aquesta situació “no pot repetir-se contínuament, com malauradament ocorre. Anem a presentar una queixa en la subdelegació, perquè tenim dret a expressar-nos en la nostra llengua i a que ens atenguen en l’administració”.Albiol relata que va acudir ahir a la subdelegació de govern de Castelló per presentar unes al·legacions d’EUPV contra les prospeccions petrolíferes a Columbretes. “En l’entrada, li vaig dir a un guàrdia civil que anava al registre. Ell em respongué que no m’entenia i que li parlara en castellà. Jo li ho vaig repetir en valencià, més espai, i ell va insistir que ho fera en castellà”, relata.

La parlamentària lamenta “que aquestes agressions als valencianoparlants siguen freqüents, i les pateixen cada dia un gran nombre de valencians. No hem de callar-nos. No pot ser sentir-nos com el personatge del Tio Canya”.

Albiol recorda: “la nostra llengua és oficial i pròpia, i això vol dir que és la llengua de les administracions i les institucions i que aquestes l’han de tenir com a vehicle normal de comunicació, i per tant els ciutadans podem emprar-la i que ens responguen amb ella. És molt trist tenir que recordar contínuament açò”.
Esquerra Unida del País Valencià

Origen


http://www.eupv.org/blog/2014/02/01/albi...

Més sobre Discriminació lingüística (411)