Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

L'AVL suspèn la presentació del 'Diccionari' per "ajustos" en la web Després de les crítiques del Partit

La Veu del País Valencià 3-Feb-2014

Actualitat - Cultura
< anterior | següent >

Dilluns, 3 de febrer a les 17:00h Cultura

País Valencià
L'AVL suspèn la presentació del 'Diccionari' per "ajustos" en la web
Després de les crítiques del Partit Popular
Comentaris 3 comentaris
Dolent Fluix Bo Molt bo Fabulós (1 vot)

L'Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) ha suspès la presentació del 'Diccionari Normatiu Valencià' (DNV) que, en principi, estava programada per a dimarts 4 de febrer, per "raons d'ajustos en l'aplicació informàtica de la web" i "problemes" en el seu servidor.

Foto: AVL
URL curta

Àudios

Lluís Torró (EU) (MP3, 25'')

Notícies relacionades

02.02.2014. Bellver: ‘Els acadèmics de l’AVL viuen en un món i nosaltres en un altre’
28.01.2014. Bellver: "El tripartit torna a alinear-se en contra de la nostra llengua"
03.02.2014. AVL: Les crítiques del PP són fruit de la ignorància
03.02.2014. Castellano: ‘L'AVL perd la seua raó de ser per igualar valencià i català’

Etiquetes
Acadèmia Valenciana de la Llengua, Llengua
Europa Press /València

L'ens normatiu del valencià ha informat de la suspensió de l'acte -del qual no ha facilitat data alternativa- en una nota en què explica: "Per raons d'ajustos en l'aplicació de la pàgina web i per problemes tècnics en el nostre servidor, demà no es podrà dur a terme la presentació prevista del Diccionari normatiu valencià".

Divendres passat, el ple de l'Acadèmia va aprovar per majoria -16 vots a favor, dos en contra i dues abstencions- el text del 'Diccionari', amb més de 93.000 termes.

La institució va assenyalar llavors que estava previst que al llarg de la setmana el contingut de l'obra fóra accessible a través de la web i que el dimarts es duria a terme un acte de presentació del treball.

Durant el cap de setmana, la definició de valencià que ofereix el diccionari ("idioma romànic parlat a la Comunitat Valenciana, a Balears, Catalunya i altres territoris de la Corona d'Aragó i que també rep el nom de català") ha rebut les crítiques d'alguns representants del Partit Popular (PP), com el secretari general dels 'populars' valencians i conseller de Governació i Justícia, Serafín Castellano, qui opina que l'AVL "perd la seua raó de ser" amb aquesta definició perquè "s'enfronta al sentiment de la majoria del poble valencià".

Aquestes manifestacions han tingut la seua rèplica en el vicepresident de la institució estatutària, Josep Palomero, qui hui ha defensat el "gran esforç" que l'AVL ha desenvolupat durant els últims 12 anys per a traure avant el 'Diccionari Normatiu' i ha descrit les crítiques polítiques com a "focs artificials" que demostren "la seua pròpia ignorància".
La Veu del País Valencià

Origen


http://www.laveupv.com/noticia/7440/lavl...

Més sobre Acadèmia Valenciana de la Llengua (154)