Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

L'AVL desafia Fabra i publica el diccionari a la web

Vilaweb 6-Feb-2014

Dijous 06.02.2014 06:00

L'AVL desafia Fabra i publica el diccionari a la web

'Valencià' i 'català' hi són considerats la mateixa llengua • La conselleria demana un dictamen al Consell Jurídic

Xarxes socials
Envia l'article
Imprimeix l'article
Converteix a PDF

Men?ame

L'Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) ha publicat finalment a la web el 'Diccionari normatiu valencià'. L'havia d'haver presentat ahir, però va suspendre l'acte 'per problemes tècnics'. Les definicions del diccionari ratifiquen la unitat de la llengua i per aquest motiu feia dies que l'AVL rebia crítiques i àdhuc amenaces del govern. Des d'aquest migdia, sense cap presentació pública, l'obra ja es pot consultar a internet.

El diccionari inclou la definició de 'valencià' criticada pel govern: 'Llengua romànica parlada a la Comunitat Valenciana, així com a Catalunya, les Illes Balears, el departament francès dels Pirineus Orientals, Andorra, la franja oriental d'Aragó i la ciutat sarda de l'Alguer, llocs on rep el nom de català.' La definició de català diu: 'Llengua romànica parlada a Catalunya, les Illes Balears, el departament francès dels Pirineus Orientals, el Principat d'Andorra, la franja oriental d'Aragó, la ciutat sarda de l'Alguer, i la Comunitat Valenciana, on rep el nom de valencià.'

Tal com explica l'AVL en un advertiment específic, la conselleria de Cultura ha encarregat al Consell Jurídic Consultiu un dictamen per determinar si aquesta definició, i la de català, respecten l'estatut.
Vilaweb

Origen


http://www.vilaweb.cat/noticia/4171498/2...

Més sobre Acadèmia Valenciana de la Llengua (154)