Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

EUPV felicita l'AVL per publicar el Diccionari en el seu web

La Veu del País Valencià 5-Feb-2014


Actualitat - Política
< anterior | següent >

Dimecres, 5 de febrer a les 18:00h Política,Cultura

País Valencià

Llengua i drets lingüístics
EUPV felicita l'AVL per publicar el Diccionari en el seu web
Mostra la seua satisfacció per haver "obviat" les pressions del Consell i i proposa a l'Acadèmia que es mantinga "ferma" en aquesta postura per ser la "legítima"
Comentaris Comenta-ho Tweet
Dolent Fluix Bo Molt bo Fabulós (1 vot)

Esquerra Unida del País Valencià (EUPV) ha expressat hui, mitjançant el seu portaveu adjunt Lluís Torró, la satisfacció d'aquesta formació política pel fet que l'Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) "haja decidit finalment" publicar el Diccionari Normatiu valencià en la seua pàgina web, obviant les pressions del Govern valencià.

El diputat d'EUPV Lluís Torró.
URL curta

Àudios

Declaracions del portaveu d'EUPV. (MP3, 22'')

Notícies relacionades

05.02.2014. L'AVL desafia Fabra i publica el 'Diccionari Normatiu Valencià'
05.02.2014. Crida ciutadana a la unitat per fer front a la ingerència del Consell en l'AVL
05.02.2014. Fabra demana un dictamen urgent sobre la definició de valencià de l'AVL
04.02.2014. Consell Jurídic Consultiu: 'El valencià és el que l'AVL diga que és'
03.02.2014. Vídeo: Fabra assegura que farà complir l'Estatut respecte a la llengua
03.02.2014. L'AVL suspèn la presentació del 'Diccionari' per "ajustos" en la web
03.02.2014. Castellano: ‘L'AVL perd la seua raó de ser per igualar valencià i català’
03.02.2014. AVL: Les crítiques del PP són fruit de la ignorància

Etiquetes
Acadèmia Valenciana de la Llengua, AVL, Diccionari Normatiu Valencià, EUPV, Pàgina web
RedactaVeu / València

El portaveu adjunt d'EUPV, Lluís Torró, ha fet públiques aquest migdia unes declaracions als mitjans de comunicació del País Valencià relatives a la recent publicació en format digital del Diccionari Normatiu Valencià, on valora molt positivament aquesta decisió adoptada per l'Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) en contra de les "pressions" del Consell que presideix Alberto Fabra.

Segons ha informat el portaveu d'EUPV en una breu declaració, "des d'Esquerra Unida ens felicitem que l'Acadèmia Valenciana de la Llengua haja decidit finalment publicar el diccionari en la seua pàgina web, obviant així les pressions del Consell". Torró ha afegit que la seua formació espera que l'AVL es mantinga ferma en aquesta postura" perquè és "l'única que realment la legitima com a institució normativa del valencià a les nostres terres".

17.000 paraules genuïnes valencianes

Cal assenyalar que L'Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) ha publicat aquest matí a la seua pàgina web el 'Diccionari Normatiu Valencià', una vegada resoltes les "incidències tècniques" en el seu servidor i sistema informàtic. D'aquesta manera, l'ens normatiu del valencià difon l'obra, que "aspira a integrar les diferents sensibilitats" i que arreplega més de 93.000 entrades, entre elles la de 'valencià' que ha provocat les crítiques de membres del Partit Popular.

L'Acadèmia ha penjat en el seu web, cap a les 11.00 hores, el contingut del diccionari, aprovat divendres passat pel ple de la institució per 16 vots a favor, dos en contra i dues abstencions. Dimarts passat estava prevista fer una presentació pública del treball que va ser suspesa.

Des de hui mateix, els usuaris ja poden entrar en l'adreça www.avl.gva.es i realitzar qualsevol consulta entre les més de 93.000 entrades que conté el 'Diccionari Normatiu Valencià', de les quals més de 17.000 són paraules genuïnes valencianes que no figuraven fins ara en cap diccionari normatiu.

La Veu del País Valencià

Origen


http://www.laveupv.com/noticia/7486/eupv...

Més sobre Acadèmia Valenciana de la Llengua (154)