Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

L'oposició critica el tomb anticatalanista de Fabra i denuncia l'agressió a l'AVL

Vilaweb 10-Feb-2014Dilluns 10.02.2014 06:00

L'oposició critica el tomb anticatalanista de Fabra i denuncia l'agressió a l'AVL

PSPV, Compromís i EUPV vinculen els fets amb la derrota en les enquestes del PP

Xarxes socials
Envia l'article
Imprimeix l'article
Converteix a PDF

Men?ame

Els partits de l'oposició han denunciat l'atac contra la casa del president de l'AVL i han criticat que el president Fabra hagi recuperat el to del blaverisme ultra en les declaracions d'aquests darrers dies. El PSPV ha insinuat que una enquesta interna del PP havia encès una crisi interna que es vol resoldre mitjançant l'arma de l'anticatalanisme. Enric Morera, de Compromís, ha preguntat des del seu compte de Twitter 'qui afavoreix la ignorància i anima el conflicte violent' i Esquerra Unida del País Valencià també ha condemnat l'atac. Entitats culturals d'arreu del país, com ara el Tempir d'Elx, també han mostrat la solidaritat amb el president de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua.

L'enquesta del PP no ha estat confirmada pel partit, però diversos periodistes coneguts afirmen que existeix i que atorga entre 31 i 32 escons al PSPV, 29-30 al PP, 16-17 a Compromís, 13-14 a EUPV i 7 a UPyD. VilaWeb no ha pogut confirmar que aquestes dades siguen fidedignes. Si ho fossen significarien un canvi històric, atès que el PP era el primer partit del País Valencià en totes les enquestes publicades del 1995 ençà.

Agressió a la casa del president de l'Acadèmia

Dissabte, la casa del president de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua, Ramon Ferrer, va ser objecte d'una agressió per part del GAV, que va pintar l'entrada amb frases amenaçadores. Els atacs al president de l'AVL encara són més greus del punt de vista institucional, si es té en compte que el seu càrrec té el rang de conseller en l'organigrama de la Generalitat Valenciana.

No és la primera vegada que la casa de Ramon Ferrer és atacada pels ultres. El mes de maig ja va rebre uns atacs semblants després d'uns incidents a Burjassot. Ramon Ferrer havia estat proposat pel PP com a membre de l'AVL i provenia de la Reial Acadèmia Valenciana de Cultura, que nega la unitat de la llengua.

Fabra torna a usar l'anticatalanisme

Aquesta agressió arriba en un moment que les enquestes indiquen una davallada del Partit Popular. Totes assenyalen que perdria el govern de la Generalitat Valenciana si avui hi hagués eleccions.

Precisament dissabte Fabra va tornar a treure l'espantall de l'anticatalanisme, quan va demanar als partits d'esquerra que expliquessin si van 'a favor de la senyera o de la quadribarrada'. La conversió sobtada de Fabra a l'anticatalanisme és molt xocant, perquè ell, en l'època de batlle de Castelló, havia defensat la unitat de la llengua i les emissions de TV3 al País Valencià.

Ciutadans reclama que es dissolgui l'Acadèmia

Per una altra banda Ciutadans, implantat de poc al País Valencià, s'ha posat al costat de l'extrema dreta per reclamar la supressió de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua. El secretari de Ciutadans a València, Luís Sebastian, ha usat el seu compte de Twitter aquestes darreres hores per a reclamar, en castellà, la dissolució de l'AVL, que acusa de 'no defensar el valencià'. Aquesta posició coincideix amb la del GAV i una part del PP. Tanmateix, els sectors més moderats del Partit Popular han recordat que l'AVL és una institució de la Generalitat Valenciana.
Vilaweb

Origen


http://www.vilaweb.cat/noticia/4172268/2...

Més sobre Acadèmia Valenciana de la Llengua (154)