Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

S'ha mort el poeta Joan Vergés a l'edat de vuitanta-cinc anys

Vilaweb 25-Feb-2014

Dimarts 25.02.2014 06:00

S'ha mort el poeta Joan Vergés a l'edat de vuitanta-cinc anys

Justament ahir li havien de fer un homenatge, que es va mantenir

Xarxes socials
Envia l'article
Imprimeix l'article
Converteix a PDF

Men?ame

El poeta Joan Vergés es va morir ahir a migdia a casa seva, a Barcelona. Tenia vuitanta-cinc. Precisament ahir la Institució de les Lletres Catalanes li volia retre un homenatge, que es va mantenir. En l'acte, la directora de la Institució de les Lletres Catalanes, Laura Borràs (Twitter), va glossar emocionada la figura de Vergés.

Vergés es va llicenciar en medicina i cirurgia l'any 1956 i va exercir com a metge homeòpata des de molt jove. Va publicar les seves primeres poesies dins l'Antologia poètica universitària', l'any 1949. Va guanyar l'any 1958 el premi de poesia inèdita de Cantonigròs amb el recull titulat 'Cançons i altres poemes' que es van publicar en el seu primer llibre de poemes, 'Soledat de paisatges' (1959).

També va aconseguir el premi Joan Salvat-Papasseit l'any 1965 per l'obra 'El gos'; el premi Carles Riba de poesia l'any 1968 per 'La vida nova' i el premi Recull-Maria Ribas i Carreras de poesia l'any 1986 per 'Com un bosc silenciós'. Vergés va publicar l'any 1994 'Ara és trist' i una antologia poètica l'any 2006 i dos anys després, 'Com un bosc silenciós'.

Un seguit de cantautors van musicar poemes seus: Maria del Mar Bonet ('Comiat a un amor adolescent'), Ovidi Montllor ('Petita i blanca'), Quimi Portet ('Em dius que el nostre amor'), Toti Soler ('Amiga callada' o 'No ploro més') i Joan Manuel Serrat ('El vell').
Vilaweb

Origen


http://www.vilaweb.cat/noticia/4175393/2...

Més sobre Escriptors i editors (482)

Destacats