Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

Arranca la XIX Jornada de Sociolingüística d’Alcoi

La Veu del País Valencià 8-Mar-2014

Actualitat - Cultura
< anterior | següent >

Dissabte, 8 de març a les 00:00h Cultura

Alcoià > Serpis > País Valencià
Arranca la XIX Jornada de Sociolingüística d’Alcoi
La jornada tindrà lloc el 29 de març al Campus d’Alcoi de la UPV
Comentaris Un comentari

Dolent Fluix Bo Molt bo Fabulós

L’objectiu és analitzar i debatre sobre l’ús del valencià en els àmbits on encara no ha accedit amb certa normalitat o és clarament insuficient i entre els quals es pot incloure l’absència de mitjans de comunicació autonòmics arran del tancament recent de la RTVV.

Presentació de les jornades
URL curta

Documents

Programa XIX Jornada de Sociolingüística d’Alcoi 2014 (DOC, 48 KB)

Etiquetes
Alcoi, Llengua
Redactaveu / Alcoi

L’Ajuntament d’Alcoi, la Universitat Politècnica de València, l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, l’Institut d'Estudis Catalans, el Centre Ovidi Montllor i la Coordinadora de l’Alcoià i el Comtat pel Valencià han organitzat un any més la Jornada de Sociolingüística d’Alcoi, que tindrà lloc el 29 de març al Campus d’Alcoi de la UPV.

En aquesta XIX edició el tema central és ‘Tenim una llengua invisible?’ L’objectiu és analitzar i debatre sobre l’ús del valencià en els àmbits on encara no ha accedit amb certa normalitat o és clarament insuficient, com poden ser els següents: la justícia, els registres de la propietat, les notaries, els cossos de seguretat (guàrdia civil, policia nacional, exèrcit, etc.) i entre els quals es pot incloure l’absència de mitjans de comunicació autonòmics arran del tancament recent de la RTVV.

La XIX Jornada inclou la participació d’experts relacionats amb aquests àmbits, com Mercé Teodoro (Acció Cultural del País Valencià), Josep Ochoa (Universitat d’Alacant), Anselm Bodoque (Universitat de València), Juan Antonio Blay (Público), Adolf Beltran (El País), Xelo Miralles (periodista i exmembre del Consell d’Administració de RTVV), Vicent Partal (Vilaweb) o Gemma Sanginés (psicòloga especialista en hàbits lingüístics).

En la Jornada també hi haurà l’exposició ‘Ensenyar en temps difícils. Carles Salvador i Enric Matalí’, la presentació del documental Nosaltres els valencians, elaborat per Barret Films, i un monòleg a càrrec de l’actriu Rosanna Espinós.

El termini d’inscripcions està obert fins al 26 de març, podent-se realitzar de forma en línia a través d’aquest enllaç.

En l’organització de la jornada col·laboren les universitats d’Alacant, València, Jaume I de Castelló i Miguel Hernández d’Elx.
La Veu del País Valencià

Origen


http://www.laveupv.com/noticia/8116/arra...

Més sobre Jornades, congressos, exposicions, seminaris (418)