Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

L’Acadèmia de la Llengua inicia una nova etapa amb la reordenació dels òrgans de treball

La Veu del País Valencià 7-Mar-2014

Actualitat - Cultura
< anterior | següent >

Divendres, 7 de març a les 17:00h Cultura

País Valencià
L’Acadèmia de la Llengua inicia una nova etapa amb la reordenació dels òrgans de treball
Després de la recent aprovació del Diccionari normatiu valencià
Comentaris Comenta-ho

Dolent Fluix Bo Molt bo Fabulós (2 vots)

Foto: AVL
URL curta

Notícies relacionades

11.02.2014. Nous arguments filològics i jurídics per al CJC en favor de la unitat de la llengua
08.11.2013. L'Acadèmia de la Llengua aprova la Gramàtica valenciana bàsica


RedactaVeu / València.

L’Acadèmia Valenciana de la Llengua inicia des de hui una nova etapa, amb la reestructuració dels seus òrgans de treball (seccions i comissions), després de la recent aprovació del Diccionari normatiu valencià, amb el propòsit d’impulsar la seua tasca normativa i de foment de la llengua, optimitzar els recursos i augmentar-ne la presència social.

Els òrgans de treball dels acadèmics quedaran constituïts en cinc seccions (ara quatre) i dues comissions (cinc en l’actualitat), a més de dos plenaris mensuals: un, preferentment de caràcter administratiu, i l’altre, de caràcter tècnic i filològic. El nou organigrama constarà de les seccions d’Onomàstica; Foment de l’Ús del Valencià; Documentació i CIVAL; Lexicografia i Gramàtica, i Terminologia i Llenguatges Específics.

La Secció Tècnica de Lexicografia i Gramàtica serà la nova denominació de la fins ara Comissió del Diccionari normatiu valencià, òrgan que ha tingut una gran rellevància en l’elaboració del diccionari i que continuarà amb el seu treball des d’aquesta Secció. L’altra novetat és la Secció de Terminologia i Llenguatges Específics, que fins ara funcionava com a comissió i que, principalment, s’ha encarregat d’impulsar els lèxics i els vocabularis creats per la institució.

Pel que fa als altres òrgans, l’AVL mantindrà la Comissió Tècnica de Publicacions i la Comissió de Texts Religiosos, aquesta última fins que s’acabe l’ultima revisió dels texts litúrgics prevista per a desembre del 2015. En canvi, la Comissió de l’Escriptor de l’Any desapareix de l’organigrama, i les funcions que tenia quedaran assumides per la Secció de Documentació Lingüística i Literària, que en el futur també inclourà el Corpus Informatitzat del Valencià (CIVAL).

VIII Jornada d’Onomàstica

L’Acadèmia Valenciana de la Llengua celebrarà els pròxims dies 4 i 5 d’abril la VIII Jornada d’Onomàstica, que tindrà lloc a Vinaròs. Programa de la Jornada.
La Veu del País Valencià

Origen


http://www.laveupv.com/noticia/8122/laca...

Més sobre Acadèmia Valenciana de la Llengua (154)