Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

Minidiari del rodatge, 7é i últim dia: “Què ens passa valencians !?”

La Veu del País Valencià 16-Mar-2014

Actualitat - Cultura
< anterior | següent >

Diumenge, 16 de març a les 20:15h Cultura

País Valencià
Minidiari del rodatge, 7é i últim dia: “Què ens passa valencians !?”
Comentaris 3 comentaris

Dolent Fluix Bo Molt bo Fabulós (1 vot)

A San Rafael del Río
URL curta

Etiquetes
Alina Moser, Què ens passa valencians

RedactaVeu / Sant Rafael del Riu.

Finalment, ahir arribaren a Vinaròs i hui diumenge han fet camí cap a Sant Rafel del Riu (Baix Maestrat), on han preguntat pel carrer a la gent com s’entenien amb els veïns del poble d’Ulldecona, situat a Catalunya, a l’altra banda del límit administratiu amb el País Valencià, i si parlaven la mateixa llengua.

S’han trobat amb el discurs típic de qui nega l’evidència, una dona aragonesa, però que parlava català de la zona, dient que estem a Espanya i que s’ha de parlar espanyol, i punt, que és com tots ens entenem, i que ja hi ha prou de rotllos de valencià i català! Així fora problemes!!


Com ja estem acostumats nosaltres els valencians que sí ens estimem i usem el valencià, que exigim els nostres drets lingüístics i que tenim clara la unitat lingüística de la llengua catalana, els amics de ZEBA Produccions s’han trobat allò que ja coneixem: l’autoodi de molts valencianoparlants a la pròpia llengua.


L'Alina Moser, l’Eduard, el Sergi i el David ens diuen adéu i fins aviat, s’acomiaden del País Valencià per a tornar a visitar-nos amb el documental “Què ens passa valencians !?”, que serà una bona reflexió sobre la situació lingüística del valencià, feta per una ciutadana alemanya que ha visitat el nostre país sense emprar el castellà, només parlant català.

Des d’ací ens volen donar les gràcies a totes i tots els ciutadans del País Valencià que els heu ajudat a fer el documental i que heu participat en les entrevistes.
La Veu del País Valencià

Origen


http://www.laveupv.com/noticia/8282/mini...

Més sobre Documentals (43)