Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

La Setmana de la Poesia de Barcelona es fixarà en la riquesa dialectal de la llengua

Diari de Balears - Europa Press - Antoni Agüera 8-Mai-2014

ActualitatbulletCultura
La Setmana de la Poesia de Barcelona es fixarà en la riquesa dialectal de la llengua
A.A. /E.P. | 08 maig 2014 Vistes: 8 vegades

Actualmente puntuada con 0 estrella(s) sobre 5
Púntualo 1 estrellas
Púntualo 2 estrellas
Púntualo 3 estrellas
Púntualo 4 estrellas
Púntualo 5 estrellas

Opina
#llengua#setmanapoesia14
690
08-11-2013
| Gemma Andreu
1 0 0
Print Más grande Más grande

Les diverses varietats geogràfiques del català cobraran protagonisme en la Setmana de la Poesia de Barcelona, que se celebra a la Ciutat Comtal entre el 14 i el 20 de maig, segons destacà durant la presentació de l'esdeveniment el codirector del certamen, Sam Abrams.

La riquesa i diversitat dels accents als set territoris on la llengua s'hi configura com a pròpia -les Illes, el Principat, el País Valencià, la Franja de Ponent, la Catalunya Nord, Andorra i l'Alguer- serà un dels eixos de l'edició d'enguany, preocupada en enfortir els nexes culturals entre aquests territoris allunyats i a la vegada propers.

En aquest sentit el director, Ernest Farrés, destacà que en l'organització de les activitats hi ha pesat la voluntat resumida en el subtítol de l'edició, 'la somio completa', l'últim vers de les 'Corrandes d'exili' de Pere Quart, que fa referència a Catalunya.

Guardons
Com ja és tradició, el lliurament de premis dels Jocs Florals en el Saló de Cent de l'Ajuntament de Barcelona marcarà l'inici dels actes de la Setmana de la Poesia, en un acte en el qual també es donarà el Premi Extraordinari Memorial 1714 amb motiu de la celebració del Tricentenari.

El tinent de batle de la ciutat, Jaume Ciurana, ja avançà el nom del guanyador dels Jocs Florals d'aquesta edició, que ha estat Melcior Mateu amb el poemari 'Illes lligades'. El premi Extraordinari Memorial 1714 s'ha adjudicat a Marcel Riera per 'Inventari de Montjuïc'. L'organització considera que un autor complementa l'altre, ja que Mateu és un poeta jove que viu a Nova York, mentre Riera és un poeta establert en el Maresme que ofereix una mirada més madura.

Nous formats i homenatges
La part innovadora de l'esdeveniment passarà pel Mobile World Center, on es reflexionarà sobre els camins que les noves tecnologies obren a la poesia, i s'analitzaran els nous formats utilitzats pels creadors més joves. En sintonia amb la generació digital, la Setmana ha estrenat una aplicació per a tabletes, mòbils i ordinadors perquè els usuaris puguin votar versos de diferents poetes i fins i tot crear postals en línia amb ells.

Com és habitual, s'homenatjaran durant la trobada personatges il·lustres de la literatura catalana, com el poeta Joan Vinyoli en l'any en el qual se celebra el centenari del seu naixement, o l'escriptor i filòleg Martí de Riquer, que va morir l'any passat.

Finalment, els actes desemboquen el 20 de maig en el 30è Festival Internacional de Poesia, que tendrà lloc al Palau de la Música, i en el qual hi participaran poetes locals i d'altres que destaquen en el panorama internacional.
1 0 0
Print Más grande Más grande

Diari de Balears - Europa Press - Antoni Agüera

Origen


http://dbalears.cat/actualitat/cultura/s...

Més sobre Literatura (1111)