Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

'Què ens passa, valencians?' s'estrena al Principat

Vilaweb 15-Mai-2014Dijous 15.05.2014 06:00

'Què ens passa, valencians?' s'estrena al Principat

[VÍDEO] Després de 'Són bojos, aquests catalans!?', l'alemanya Alina Moser presenta un nou documental en què recorre el País Valencià amb bicicleta

Xarxes socials
Envia l'article
Imprimeix l'article
Converteix a PDF

Men?ame

El documental 'Són bojos, aquests catalans?!' (íntegre, ací), que va ser un fenomen a la xarxa el mes de juliol passat, ja té una segona part: 'Què ens passa, valencians?', que s'estrenà el 25 d'abril a València. Avui arriba al Principat, a la Casa de València de Barcelona, en una projecció oberta a les 19.00.

En aquest segon documental, la protagonista, l'alemanya Alina Moser, viatja pel País Valencià amb bicicleta. Moser vol saber quins mitjans de comunicació escrits en català s'hi poden trobar, quina és la situació de la llengua a l'escola i a la cultura i què en pensen els valencians.

Passa per Gandia, Elx, València, Sueca i Alcoi, entre més poblacions, i hi parla tant amb la gent amb qui topa casualment com amb personalitats i experts: per exemple, el doctor en psicologia Ferran Suay, els cantants Miquel Gil i Xavi Sarrià, el presentador i actor Eugeni Alemany i el president d'Escola Valenciana Vicent Moreno. Podeu veure'n el vídeo promocional:

Vegeu també aquesta entrevista amb la protagonista:

Alina Moser: ‘És increïble que no puguis estudiar en la teva llengua’
Vilaweb

Origen


http://www.vilaweb.cat/noticia/4191253/2...

Més sobre Documentals (43)