Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

Els escriptors del País Valencià debaten al voltant del seu paper en el món actual

La Veu del País Valencià 3-Jun-2014

Actualitat - Cultura
< anterior | següent >

Dimarts, 3 de juny a les 00:00h Cultura

Plana Baixa > Millars > País Valencià
Els escriptors del País Valencià debaten al voltant del seu paper en el món actual
Gran èxit de la I Jornada ‘Escriptors a la Vila’ on debateren en torn a la responsabilitat dels escriptors’. Ferran Carbó, Adolf Piquer i Anna Moner feren de moderadors en un acte presentat per l’escriptora i periodista Susanna Lliberós
Comentaris Un comentari

Dolent Fluix Bo Molt bo Fabulós (5 vots)

El Pont Cooperativa de Lletres, associació d’escriptors de les comarques del Nord, amb el patrocini de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Vila-real, va organitzar dissabte 31 la I Jornada ‘Escriptors a la Vila’, una trobada literària emmarcada en la Fira del Llibre 2014, a la plaça del Llaurador de la localitat de la Plana Baixa.

L'escriptora i columnista de La Veu, Anna Moner, durant la seua intervenció.
Fotos: Reis Lliberós.
URL curta

Etiquetes
Escriptors, Vila-real
RedactaVeu / Vila-real

La I Jornada ‘Escriptors a la Vila’ ha nascut amb voluntat de continuïtat i amb la intenció de consolidar-se com a punt de trobada anual dels escriptors en llengua catalana.

Amb aquestes jornades es volen establir ponts que faciliten l’intercanvi d’impressions, punts de vista, i també la posada en comú de temes que preocupen i interessen el col•lectiu d’escriptors.

El tema d’aquesta primera jornada ‘Escriptors a la Vila’ responia a l’enunciat: “La responsabilitat de l’escriptor en el món actual”. Tres taules de debat literari, on un duets d’escriptors exposava i conversava sobre literatura i entorn o compromís social.


Les intervencions van estar moderades per noms destacats en la investigació literària i la creació artística: Ferran Carbó, Adolf Piquer i Anna Moner, tots tres naturals de Vila-real, com la presentadora de l’acte, l’escriptora i periodista Susanna Lliberós.

Intervenció de l'escriptora Anna Moner.

Els duets estaven formats per membres dels grups d’escriptors de l’Horta, de l’Alcoià -Amics de Joan Valls- i de Saforíssims. Amb la intenció d’oferir una visió més àmplia i rica sobre el paper de l’escriptor en temps de crisi, s’havien definit tres subtemes, distribuïts entre els col•lectius d’escriptors.

Adolf Piquer (centre), en la seua intervenció.

Els Escriptors de l’Horta, representats per Manel Alonso i Vicent Penya, van parlar sobre: ‘L’escriptor i la crisi, implicació en la realitat social actual’. Per part del grup de l'Alcoià, Josep Mir i Manel Rodríguez-Castelló van debatre al voltant de ‘L’escriptor en la perifèria, lluny del centre de decisió’. I finalment, l’aportació discursiva dels Saforíssims Francesc Calafat i Ignasi Mora va abordar la qüestió ‘Territori, paisatge i literatura’.

Imatge de la presentadora de l’acte, l’escriptora i periodista Susanna Lliberós.

La jornada, inaugurada pel regidor de Cultura, a les 10 h, va començar amb una conferència breu sobre el poeta Joan Vinyoli, a càrrec de Ferran Carbó, catedràtic de Filologia Catalana a la Universitat de València i expert en literatura contemporània. Les converses entre escriptors es portaven a terme en torns de mitja hora.Després de les intervencions dels escriptors i les preguntes del públic assistent, que comptava amb un nombre considerable d’escriptors i escriptores coneguts, l’acte literari va fer punt i seguit, perquè en acabar el lliurament dels Premis Maig de narrativa curta per l’associació cultural local El Guitarró, la reunió va continuar amb un dinar de germanor i un passeig pels carrers del casc antic de Vila-real, amb punt final a la plaça de la Vila i plaça Major.

Les dificultats de la crisi i les polítiques amb què es troba la literatura i la cultura en català al País Valencià van abocar arguments explícits que palesen la realitat que vivim, però alhora l’ànim i el treball humil de l’escriptor no defalleix en el repte de mantenir la dignitat de la nostra literatura, que respon a una qualitat evident i a un compromís de responsabilitat social assumit pel gruix de lletraferits presents a la trobada de Vila-real.
La Veu del País Valencià

Origen


http://www.laveupv.com/noticia/9525/els-...

Més sobre Jornades, congressos, exposicions, seminaris (418)