Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

Olost, llest per acollir el Dia de la Memòria aquest diumenge dia 8

Nació Digital 7-Jun-2014

Olost, llest per acollir el Dia de la Memòria aquest diumenge dia 8
Redacció | Actualitzat el 07/06/2014 a les 11:13h
Arxivat a: Política, Olost, Dia de la Memòria, Dia de la Memòria 2014, Lluçanès

Consulteu l'horari de les activitats

Consulteu tots els campanars que s'han adherit
Les campanes d'Olost tindran un paper destacat en el Dia de la Memòria d'enguany Foto: Xevi Mas

La població d'Olost serà el centre neuràlgic de la celebració de la tercera edició del Dia de la Memòria, aquest proper diumenge 8 de juny. Aquesta població d'Osona gaudirà d'activitats que s'allargaran durant tot el dia. La diada, que té la voluntat d'homenatjar Jacint Verdaguer i totes aquelles persones que han defensat la llengua i la cultura catalanes, consisteix en un repic de campanes que tindrà lloc arreu del territori el proper diumenge 8 de juny a les 19 hores de la tarda.

Aquesta localitat gaudirà d' activitats de tota mena (podeu consultar l'horari de les activitats que es duran a terme aquí). Recitals de poesia de diversos autors del Lluçanès, concerts de corals i cantautors posaran el color a la diada a la població. En aquest vídeo, l'alcalde d'Olost també convida a tothom a participar-hi.

Més enllà, diverses poblacions d'arreu del país també s'han adherit a la celebració que s'allargarà fins al 10 de juny, dia en què va morir Jacint Verdaguer, i data en la que també es duran a terme activitats en les que s'homenatjarà el poeta de Folgueroles i la resta de defensors de la llengua i la cultura catalanes.

A dia d'avui, més d'una seixantena de campanars i més de dues-centes persones i entitats ja s'han adherit a la commemoració.

La comissió promotora, com en cada edició, ha editat una revista en format pdf adreçada especialment a les escoles, i que té la voluntat d'agrupar diversos textos d'autors del Lluçanès i també de la literatura catalana dels segles XIX i XX.
Nació Digital

Origen


http://www.naciodigital.cat/noticia/6984...

Més sobre Figures i personatges (1155)