Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

Cap dels grups que participaran en la Festa Major de Dénia utilitza el valencià

La Veu del País Valencià 25-Jun-2014

Actualitat - Societat
< anterior | següent >

Dimecres, 25 de juny a les 17:30h Societat

Marina Alta > Girona-Guadalest > País Valencià
Cap dels grups que participaran en la Festa Major de Dénia utilitza el valencià
Compromís troba a faltar grups que canten en la nostra llengua i, en canvi, es gasten gran part del pressupost en dur Chenoa
Comentaris Un comentari

Dolent Fluix Bo Molt bo Fabulós (5 vots)

URL curta

Etiquetes
Música

RedactaVeu / Dénia.

El portaveu de Compromís per Dénia, Josep Crespo, ha denunciat que cap dels grups que participaran en la Festa Major de Dénia utilitza el valencià. A més, el regidor critica que ni tan sols s’hagen contractat músics de la nostra ciutat o de la comarca i, en canvi, es gasten gran part del pressupost en dur Chenoa.

Ja fa anys que es troben a faltar actuacions en valencià durant la programació de les festes de juliol, segons Crespo “aquesta és una mostra més dels presjudicis que té l’equip de govern sobre la nostra llengua”.

El regidor ha anunciat que farà un prec al pròxim plenari de l’Ajuntament perquè des del consistori es fomente la música en valencià als actes festius organitzats a càrrec del pressupost municipal. Des de Compromís s’ha destacat que la presència de músics en valencià serviria per a promocionar l’ús de la llengua i per a donar suport als grups que han estat abandonats per les institucions valencianes gorvernades pel Partit Popular, i més encara després del tancament de RTVV pel Consell d’Alberto Fabra.

Josep Crespo ha declarat: “Els deniers i denieres tenim dret a escoltar grups de la nostra terra i que canten en la nostra llengua als actes organitzats per l’ajuntament. No entenem la fòbia d'aquest equip de govern cap al valencià i la seua normalització al nostre poble.

El regidor no entén com l’edil de festes, Paco Arnau, ha declarat que aquestes festes contenen actes molt variats i per a totes les edats, mentre exclou els nostres músics de participar de la festa.
La Veu del País Valencià

Origen


http://www.laveupv.com/noticia/9890/cap-...

Més sobre Absència del català (504)