Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

Joves de Mallorca per la Llengua, 20 anys de lluita

Diari de Balears - Cristina Polls 30-Jun-2014

ActualitatbulletBalears
Joves de Mallorca per la Llengua, 20 anys de lluita
C.Polls | 30 juny 2014 Vistes: 214 vegades

Actualmente puntuada con 0 estrella(s) sobre 5
Púntualo 1 estrellas
Púntualo 2 estrellas
Púntualo 3 estrellas
Púntualo 4 estrellas
Púntualo 5 estrellas

3 opinions
#20anysJovesdeMallorcaxlallengua
6208
Imatge de Joves de Mallorca per la Llengua i de la vintena d'entitats que els hi donen suport, aquest dilluns a Can Alcover.
30-06-2014
| Jaume Morey
33 160 1
Print Más grande Más grande

Joves de Mallorca per la Llengua celebra aquest dimarts els seus vint anys de lluita en favor de la llengua pròpia i ho celebren amb diferents activitats que es portaran a terme durant els pròxims dotze mesos.

El sus a dues dècades de lluita l'han fet aquest dilluns a Can Alcover on han fet públic el “Manifest Jove per la Llengua”. Marta Mas i Àlex Segura, de Joves de Mallorca, han fet la lectura del text reivindicatiu en presència dels representants d'una vintena d'entitats que al llarg de tots aquests anys han estat al col·laborat l'organització juvenil.

En el manifest han recordat els últims atacs a la llengua catalana com per exemple la reforma de la Llei de l'accés a la funció pública, la bilingüització dels Premis Ciutat de Palma o la castellanització d'IB3. És per tot això que un pic més volen cridar “prou als atacs al Català, prou d'idees pseudolingüístiques”. I asseguren ser aquí per “tornar a reafirmar els nostres valors com a joves i societat organitzada a favor de la llengua catalana i totes les seves variants dialectals”.

Actes d'aquesta setmana
Dimarts a Inca a les 19.30h on es realitzarà una ballada popular amb revetla de Sant Antoni i, posteriorment, concert de Taverners.
Dimecres és el torn dels joves músics, amb Wild Mule, Rebentat de Cassalla, Adipem Panda i Fonoi, a la Plaça dels Patins de Palma a les 18 hores.
Finalment, dijous Gran Concert dels 20 anys de Joves a Sa Factoria de So a les 20 hores, on trobarem Xarxa i Ebri Knight.
Diari de Balears - Cristina Polls

Origen


http://dbalears.cat/actualitat/balears/j...

Més sobre Joves de Mallorca per la Llengua (111)

Destacats