Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

Verba7, el nou joc lingüístic de Màrius Serra per als mòbils

Vilaweb 9-Jul-2014

Dimecres 09.07.2014 06:00

Verba7, el nou joc lingüístic de Màrius Serra per als mòbils

L'escriptor acaba de llançar l'aplicació Verba7, amb un desafiament verbal cada dia de l'any

Xarxes socials
Envia l'article
Imprimeix l'article
Converteix a PDF

Men?ame

La passió ludolingüística de l'escriptor Màrius Serra no té aturador. Al darrere de mil i una iniciatives relacionades amb l'enigmística i els jocs verbals, en format paper, radiofònic i digital, ara acaba de fer el salt al mòbil amb l'aplicació Verba7. Disponible gratuïtament per a Android i iOS, l'app es presenta com una competició lingüística amb un desafiament verbal diari.

L'objectiu és demostrar que la llengua és una font de plaer i que la competència lingüística es pot anar millorant.

'Un dels grans fenòmens en el gènere d'apps verbals ha estat Angry Words/Apalabrados, basada en el joc de l'Scrabble, que explora les possibilitats morfològiques de la llengua. Doncs Verba7 'explora les semàntiques a partir de la competència lingüística', es diu en la presentació.

És una competició que proposa 365 reptes verbals cada any, però cada dia a una hora diferent, previ avís. L'App activa un compte enrere quan falten 7 hores, 7 minuts i 7 segons per al llançament del desafiament. Cada participant té 7 minuts i 7 segons per a respondre'l i obtenir punts. El màxim de punts que es pot aconseguir per cada envit és de 777: s'obté responent correctament en els primers 7 segons. Passats aquests 7 segons d'or en resten 419 per completar el compte enrere. El jugador obté tants punts com segons (entre 419 i 1) resten al rellotge quan resol el desafiament.

El dia 7 de cada mes es tancarà el rànquing del joc, del qual s'extrauran els premiats.
Vilaweb

Origen


http://www.vilaweb.cat/noticia/4202559/2...

Més sobre El català a les noves tecnologies (252)