Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

La policia espanyola es burla del Castellers del Riberal per ser catalans

Vilaweb 16-Jul-2014Dimecres 16.07.2014 13:26

La policia espanyola es burla del Castellers del Riberal per ser catalans

'Si un dia Catalunya és un estat, alçarem una paret tan alta com el vaixell', els diuen els agents

Xarxes socials
Envia l'article
Imprimeix l'article
Converteix a PDF

Men?ame

Uns setanta membres de la colla nord-catalana Castellers del Riberal i de l'entitat Aire Nou van ser objecte de burla per part de la policia espanyola ahir al port de Palma. Així ho relaten membres d'aquesta entitat en la seva web, en què expliquen l'incident que van patir quan tornaven d'haver actuat, el cap de setmana passat a Porto Cristo, juntament amb els Castellers de Mallorca i els Al·lots de Llevant. 'Si un dia Catalunya és un estat, alçarem una paret tan alta com el vaixell. I, a vosaltres, Marine Le Pen us posarà al ganxo', van dir els agents de la policia.

'A l'hora d'embarcar, dos agents de la policia espanyola vigilaven, escoltaven, quan decidiren passar a l'atac. Van parar l'últim airenovenc de l'autocar que es preparava a pujar al ferri. Fent befa, un policia va dir al seu company, en castellà: "Es diuen de Catalunya Nord. És que Catalunya Nord, com Catalunya, no existeixen. Només existeixen Espanya i França".

Després, un d'ells va afegir: 'Si un dia Catalunya és un estat, alçarem una paret tan alta com el vaixell. I, a vosaltres, Marine Le Pen us posarà al ganxo'.

El relat dels afectats per les burles continua així: 'Verificant cotxes, tot d'una en descobreixen un amb l'adhesiu del CAT a la matricula. El nerviosisme augmentava.' I un dels policies va demanar: 'Què significa, aquest CAT?'. Li van respondre que significava 'Catalunya'. I van etzibar: 'Aquí som a Espanya; i és il·legal, només existeix Espanya. Es poden posar adhesius, però això és falsificació de documents oficials. A la matrícula, l'E d'Espanya, i prou.'

Aleshores li van dir que el cotxe no era pas espanyol. I el relat segueix així: 'Llavors criden la guàrdia civil. La policia truca una, dues i més vegades. Arriba la guàrdia civil, també la policia portuària, xerren entre ells i marxa el cotxe de la guàrdia civil.' Van fer pujar tot els cotxes i camions al vaixell, tret d'aquests nord-catalans. La policia espanyola va dir a la policia portuària de multar-los amb 90 euros per falsificació de la matricula i els van obligar a arrencar els adhesius de la matrícula.

Expliquen els afectats que els companys que havien embarcat abans van començar a cantar 'Riberal', la cançó de la colla, i també 'Els segadors'. Els agents van pujar al vaixell i els van dir que no acceptarien provocacions. Finalment, els van deixar embarcar a tots.

Vilaweb

Origen


http://www.vilaweb.cat/noticia/4204024/2...

Més sobre Anticatalanistes, anticatalans (antivalencians, antimallorquins...) (583)